to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:03 | 08.10.2021

Κοινωνία

Συσπείρωση Δημοσιογράφων: Η ομάδα Καρούτζου μπλοκάρει τη βελτίωση του Κανονισμού Υγείας του ΕΔΟΕΑΠ

«Η ομάδα Καρούτζου χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της, επειδή ο ΕΔΟΕΑΠ προχωρεί μπροστά και αποτελεί πρότυπο για όλη την κοινωνία. Αυτόν τον ΕΔΟΕΑΠ προσπαθεί να πλήξει με ιδιοτελή κίνητρα και "συμβόλαια θανάτου". Δεν θα τους αφήσουμε!», επισημαίνει η Συσπείρωση Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος


Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της η Συσπείρωση Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος:

Η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ επεξεργάστηκε τη βελτίωση του Κανονισμού Υγείας του ΕΔΟΕΑΠ, στα σημεία που ο ΕΦΚΑ - ΕΟΠΥΥ υπερέχει του ταμείου μας. Ναι, υπήρχαν και τέτοια σημεία, λόγω της παλαιότητας του Κανονισμού του. Πιο συγκεκριμένα, ο ΕΔΟΕΑΠ έχει ορισμένες παροχές κατώτερες από εκείνες του ΕΦΚΑ. Ενδεικτικά, ο ΕΔΟΕΑΠ παρέχει ασφαλιστική ικανότητα  μόνο για δυο μήνες μετά την διακοπή της εργασίας ή της  επιδοτούμενης ανεργίας -υπό την προϋπόθεση ότι ο ασφαλισμένος υποβάλλει αίτημα υπαγωγής του στο ασφάλιστρο ανέργου- ενώ ο ΕΦΚΑ για τουλάχιστον  έναν χρόνο, επίδομα λεχωίδος μόνο για 45 ημέρες ενώ ο ΕΦΚΑ  για 119 ημέρες (ως επιδότηση κυήσεως και λοχείας) και   κάλυψη αναρρωτικής άδειας για 60 ημέρες ενώ ο ΕΦΚΑ καλύπτει έως 720 ημέρες υπό προϋποθέσεις. Η πρόταση της διοίκησης ήταν να εξισωθούν οι χαμηλότερες παροχές του ΕΔΟΕΑΠ με τις καλύψεις του ΕΦΚΑ-ΕΟΠΥΥ.

Η ομάδα Καρούτζου βάφτισε τις προτάσεις αυτές αναβάθμισης του Κανονισμού Υγείας «μετατροπή του ΕΔΟΕΑΠ σε ΕΦΚΑ-ΕΟΠΥΥ»!!!

Έπρεπε, όμως να βρει ένα πιο εύπεπτο πρόσχημα, για να εμποδίσει την αναβάθμιση του Κανονισμού Υγείας, αποχωρώντας από τις συνεδριάσεις του ΔΣ, δημιουργώντας τεχνητή έλλειψη απαρτίας και διαλύοντας τις συνεδριάσεις. Στο πρόσχημα αυτό έδωσαν διαφορετικό τίτλο,  ότι δήθεν ο ΕΔΟΕΑΠ παραδίδεται στην εργοδοσία, διαστρέφοντας άλλη μια φορά την πραγματικότητα σε μια άλλη πρόταση διόρθωσης μιας αδικίας προς μερίδα εργαζομένων που μεταφέρθηκαν από ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια σε εταιρείες παραγωγής. Πρόκειται για μια πρόταση που περιλαμβάνεται στο νέο ανανεωμένο κανονισμό υγείας του ΕΔΟΕΑΠ κατά την οποία δεν ασφαλίζονται στον ΕΔΟΕΑΠ γενικώς οι εργαζόμενοι σε εταιρείες παραγωγής, αλλά μόνον οι εργαζόμενοι (κυρίως τεχνικοί) που μεταφέρθηκαν από τα ιδιωτικά κανάλια σε εταιρείες παραγωγής και προσμετρώνται στον αριθμό των 400 εργαζομένων για την αδειοδότηση των καναλιών (Νόμος Λιβάνιου). Αυτοί, εντάχθηκαν στον ΕΔΟΕΑΠ με την διεύρυνσή του (Δεκ/2017), επομένως ήταν σχεδόν τέσσερα χρόνια ασφαλισμένοι στον ΕΔΟΕΑΠ και πετάχθηκαν εκτός. Με τη νέα διάταξη επιχειρείται η άρση αυτής της αδικίας των εργαζομένων αυτών που δεν είναι περισσότεροι από 150. Το αίτημα αυτό έχει διατυπώσει κατ´ επανάληψη ο πρόεδρος της ΕΤΙΤΑ (Ένωση Τεχνικών).

Οι εργαζόμενοι αυτοί  μάλιστα δηλώνονται από τα κανάλια  ονομαστικά στο ΕΣΡ, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει κάποια ρουσφετολογική ασφάλιση, ούτε λάθος. Η δεύτερη παραπληροφόρηση της γνωστής ομάδας είναι ότι αν ασφαλιστούν στον ΕΔΟΕΑΠ αυτοί οι λίγοι τεχνικοί, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί με εργασιακές σχέσεις πλήρους απασχόλησης σε συνδεδεμένη εταιρεία παραγωγής των καναλιών (πάντα όσοι προσμετρώνται στους 400), τότε θα χάσουμε το 2%! Ιδού η πραγματικότητα: Τα έσοδα από τη διαφήμιση, επομένως ο τζίρος επί του οποίου υπολογίζεται το 2%, δεν τα εισπράττει η εταιρεία παραγωγής αλλά το κανάλι που προβάλλει την παραγωγή, την εκπομπή. Κατά συνέπεια το 2% καταβάλλεται, από το κανάλι που εισπράττει, χωρίς μάλιστα να αφαιρείται το κόστος που καταβάλει στην εταιρεία παραγωγής (το 2% υπολογίζεται επί του τζίρου και όχι επί των κερδών).

Μια ακόμα σκόπιμη παραπληροφόρηση που επιχειρούν: Ότι δεν έγινε αναλογιστική μελέτη για τις πιθανές επιπτώσεις από την ασφάλιση των λίγων τεχνικών ανά αδειοδοτημένο τηλεοπτικό κανάλι πανελλαδικής εκπομπής. Όμως, όλες οι αναλογιστικές μελέτες, που έχουν γίνει, τους έχουν λάβει υπόψη τους, για τον απλούστατο λόγο ότι οι τεχνικοί αυτοί ήταν ασφαλισμένοι στον ΕΔΟΕΑΠ μέχρι να μεταφερθούν στις εταιρείες παραγωγής.

Κι όμως, η παραπληροφόρηση Καρούτζου οργιάζει και παρουσιάζει ψευδώς τη διόρθωση μιας αδικίας πάνω σε εργαζομένους, σαν να είναι … χατήρι στους εργοδότες!!!

Η ομάδα Καρούτζου  χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της, επειδή ο ΕΔΟΕΑΠ προχωρεί μπροστά και αποτελεί πρότυπο για όλη την κοινωνία. Αυτόν τον ΕΔΟΕΑΠ προσπαθεί να πλήξει με ιδιοτελή κίνητρα και «συμβόλαια θανάτου».  Δεν θα τους αφήσουμε!

Συνάδελφοι,
Βαδίζουμε μπροστά, δεν γυρίζουμε πίσω σε χαλεπούς καιρούς. Περιφρουρούμε τα κεκτημένα μας, με αλληλεγγύη! Ο ΕΔΟΕΑΠ μας ενώνει όλους, δεν μας χωρίζει!

Τον ΕΔΟΕΑΠ και τα μάτια μας!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)