to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:43 | 26.09.2022

Πολιτική

Σύσκεψη του Πάνου Σκουρλέτη με φορείς του εμπορικού κόσμου στη Μαγνησία

Στα πλαίσια της επίσκεψης του Πάνου Σκουρλέτη στον Βόλο, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συναντήθηκε με εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου της πόλης.


Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του κόμματος στην πλατεία Ελευθερίας στην οποία πήραν μέρος οι:

- Φόβος Ιωάννης, Β΄ αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕΜ (Ομοσπονδία Επαγγελματιών βιοτεχνών Εμπόρων) Μαγνησίας
- Οντόπουλος Απόστολος, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου
- Σαμουηλίδη Έλλη, Β΄ αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου
- Κατσαρδή Βανέσα, συντονίστρια της ΝΕ Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία
- Δοδότσιου Ναταλί μέλος της Γραμματείας της ΝΕ, υπεύθυνη της Επιτροπής Μικρομεσαίων
- Μεικόπουλος Αλέξανδρος βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.
- Παπανάτσιου Κατρίνα, βουλεύτρια Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ
- Χρυσοβελώνη Μαρίνα, πρώην υπουργός, μέλος της ΝΕ
- Σταμπουλής Γιώργος, πανεπιστημιακός, μέλος του thinktank του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα
- Αντωνιάδης Γιάννης μέλος της Επιτροπής Αναπτυξιακών θεμάτων της ΝΕ.

Οι  εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων εξέφρασαν την αγωνία των πολιτών που απασχολούνται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που μετά τα μεγάλα προβλήματα που έφερε η πανδημία  στην λειτουργία τους τώρα απειλούνται με συρρίκνωση ή και καταστροφή από την ακρίβεια, την έλλειψη διαθέσιμου εισοδήματος των καταναλωτών και το ενεργειακό κόστος. Ταυτόχρονα, ανέπτυξαν σειρά προτάσεων.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Φόβος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα χρηματοδότησης των κεφαλαίων κίνησης με χαμηλά επιτόκια και μεγάλη περίοδο αποπληρωμής τους. Πρότεινε επίσης την στοχευμένη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων με μικροπιστώσεις στο ύψος του 30 %   του τζίρου τους.

Οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Απόστολος Οντόπουλος και Έλλη Σαμουηλίδη μίλησαν για την αναγκαιότητα κρατικής παρέμβασης  για να αντιμετωπιστούν οι υπέρμετρες αυξήσεις στα ενοίκια των επαγγελματικών χώρων, την δανειοδότηση από το τραπεζικό σύστημα για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με πιστώσεις που πρέπει να αποφασίζονται από τα τοπικά Επιμελητήρια, την μείωση του Ειδικού Φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και την επέκταση  του προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ώστε να περιλαμβάνει και επαγγελματικούς χώρους. Τέλος, έδωσαν έμφαση στη λήψη  μέτρων που θα εξομαλύνουν την αγοραστική δυναμική των Ελλήνων πολιτών και θα προσδώσουν μια ελπίδα διατήρησης της επαγγελματικής δραστηριότητας.

Ο Πάνος Σκουρλέτης αναφέρθηκε στη κρισιμότητα της ύπαρξης αναπτυξιακής στρατηγικής, μίλησε για την σημερινή κυβερνητική πρακτική της μη αξιοποίησης πόρων από το ταμείο Ανάκαμψης και ανέλυσε διεξοδικά τη διαφορά αντίληψης σε αυτά τα  θέματα ανάμεσα στην ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Όπως είπε, για την ΝΔ η ανάπτυξη έρχεται μέσα από την συγκέντρωση πλούτου και ισχύος στα χέρια λίγων και πολύ δυνατών. Αναφέρθηκε επίσης στις ειδικές μνημονιακές συνθήκες που εμπόδιζαν τον ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει τις πολιτικές του επιλογές  κατά τα χρόνια των κυβερνήσεων με κορμό το κόμμα μας, ενώ σήμερα είναι ρεαλιστικό όσο και απαραίτητο να υλοποιηθούν  μια σειρά προτάσεων των εκπροσώπων του κόσμου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως είναι η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, η θέσπιση αφορολόγητου στο ύψος των 10.000 ευρώ και για τους ελεύθερους επαγγελματίες και η επέκταση του ακατάσχετου στους προσωπικούς λογαριασμούς τους. Τέλος, περιέγραψε την δομική αδυναμία και συνειδητή επιλογή των συστημικών τραπεζών να μην χρηματοδοτούν την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, συνθήκη που καθιστά προφανή την επιτακτικότητα της μετατροπής της Εθνικής Τράπεζας σε  ισχυρό Δημόσιο Πυλώνα του τραπεζικού συστήματος.

Η σύσκεψη έκλεισε με την διαβεβαίωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξανδρου Μεικόπουλου και Κατερίνας Παπανάτσιουκαι της πρώην υπουργού Μαρίνας Χρυσοβελώνη πως θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε επαφή με τους φορείς της τοπικής οικονομίας και ναστηρίζουν τα δίκαια αιτήματα τους. Την ίδια υπόσχεση είχε δώσει και η συντονίστρια της ΝΕ στο αρχικό καλωσόρισμα της στους παριστάμενους εκπροσώπους των φορέων

To πρωί του Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Μαγνησίας αποτελούμενο από την Βανέσσα Κατσαρδή, τον Αλέξανδρο Μεικόπουλο, την Κατερίνα Παπανάτσιου και την Μαρίνα Χρυσοβελώνη πλαισίωσε τον Πάνο Σκουρλέτη σε περιοδεία του στο εμπορικό κέντρο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)