to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:36 | 09.02.2016

Αθλητισμός

Σύσκεψη για τη βία στα γήπεδα την Τετάρτη στο υπ. Προστασίας του Πολίτη

Αντικείμενο της σύσκεψης μεταξύ των Τόσκα, Κοντονή, Διευθυντή της Γ.Α.Δ.Α. και Διευθυντή της Διεύθυνσης κατά της Αθλητικής Βίας είναι ο αποτελεσματικότερος σχεδιασμός της συνολικής στρατηγικής απέναντι στο φαινόμενο της βίας στους αγωνιστικούς χώρους


Αύριο, Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016, στις 9:30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μεταξύ του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκου Τόσκα, του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή και του Διευθυντή της Γ.Α.Δ.Α. και του Διευθυντή της Διεύθυνσης κατά της Αθλητικής Βίας. Αντικείμενο της σύσκεψης είναι ο αποτελεσματικότερος σχεδιασμός της συνολικής στρατηγικής απέναντι στο φαινόμενο της βίας στους αγωνιστικούς χώρους.

Ξεκάθαρος για τις απαιτήσεις της Πολιτείας στο επερχόμενο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό θέλησε να γίνει νωρίτερα ο Σταύρος Κοντονής.  Δίνοντας το «παρών» στη σύσκεψη ασφαλείας του αγώνα (κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά) ο υφυπουργός επεδίωξε να καταστήσει σαφείς τις προσδοκίες για απόλυτη τήρηση της νομιμότητας. Μιλώντας λοιπόν στους εκπροσώπους των ομάδων και των αρμόδιων αρχών, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση είναι ανυποχώρητη στα θέματα της βίας και ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να συμβεί το παραμικρό.  Επίσης, έκανε συστάσεις στην Αστυνομία για σχολαστική εκπλήρωση των καθηκόντων της, ενώ ζήτησε να υπάρχει έντονη παρουσία ΚΑΙ ιδιωτικής ασφάλειας στο γήπεδο. Γενικώς, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να τηρηθούν τα προβλεπόμενα σε κάθε τομέα, από την άφιξη των αποστολών των ομάδων μέχρι την παρουσία προσώπων στους εσωτερικούς χώρους του γηπέδου.  Ήταν ξεκάθαρος, δε, ότι σε περίπτωση που δεν τηρηθεί η νομιμότητα και υπάρξουν ξανά έκτροπα, η κυβέρνηση θα είναι αμείλικτη και η τιμωρίες μεγάλες για τους παραβάτες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)