to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:35 | 06.11.2017

Κοινωνία

Σύρος: Τέλος το καφκικό δικαστικό σκηνικό για τον Κούρδο αγωνιστή Feyyaz Bayram

Ένα μήνα μετά την απόρριψη του αιτήματος έκδοσής του στην Τουρκία από τον Άρειο Πάγο, το Εφετείο Αιγαίου στην Ερμούπολη, σύμφωνα με πληροφορίες του Left.gr, δικαίωσε τον 30χρονο Κούρδο συνδικαλιστή και στέλεχος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας του HDP που παρέμενε κρατούμενος ως «διακινητής προσφύγων» εξαιτίας μιας αποσπασματικής, ανορθόδοξης και εξωφρενικής συσχέτισης στοιχείων, που οδήγησαν στη βαριά αυτή κατηγορία.


Ένα μήνα μετά την απόρριψη του αιτήματος έκδοσής του στην Τουρκία από τον Άρειο Πάγο, το Εφετείο Αιγαίου στην Ερμούπολη, σύμφωνα με πληροφορίες του Left.gr, δικαίωσε τον 30χρονο Κούρδο συνδικαλιστή και στέλεχος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας του HDP,  Feyyaz Bayram, ο οποίος παρέμενε κρατούμενος στις φυλακές της Χίου επί 12 περίπου μήνες, ως «διακινητής προσφύγων», εξαιτίας μιας αποσπασματικής, ανορθόδοξης και εξωφρενικής συσχέτισης στοιχείων, που οδήγησαν στη βαριά αυτή κατηγορία.

Ο κούρδος ακτιβιστής θα αφεθεί ελεύθερος μετά τις απαραίτητες διαδικασίες και έχοντας ταλαιπωρηθεί δεόντως από ένα «καφκικό δικαστικό σκηνικό», όπως εύστοχα το χαρακτήρισε πρόσφατα ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 στην Τουρκία, ως στέλεχος ο ίδιος του κεντρικού συμβουλίου Νεολαίας του HDP, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα, την οικογένειά του και την Ιατρική Σχολή, από φόβο για τη ζωή του.

Στην Ελλάδα συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2016 σε δουλεμπορικό σκάφος μαζί με άλλους περίπου 120 πρόσφυγες, ύστερα από μηχανικό πρόβλημα που προέκυψε στα ανοιχτά της Μήλου.

Λόγω του ότι στο σκάφος ήταν ο μοναδικός Τούρκος πολίτης, κατηγορήθηκε από τις ελληνικές αρχές, όπως υπενθυμίζει το σχετικό ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, ότι έκανε παράνομη μεταφορά προσώπων, κάτι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά. Όλοι όσοι ήταν πάνω στο σκάφος διασώθηκαν από το Λιμενικό Σώμα, το οποίο πληροφορήθηκε για το περιστατικό από τηλεφώνημα που έκανε ο ίδιος ο Κούρδος.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και πριν παρουσιαστεί η βλάβη, ο Feyyaz, όντας ο μοναδικός στο πλοίο που γνώριζε αγγλικά, κουρδικά και κυρίως τουρκικά, δέχθηκε τηλεφωνικές κλήσεις από τον Τούρκο διακινητή, ο οποίος ζητούσε πληροφορίες από τους Μολδαβούς ναυτικούς, που δεν μιλούσαν τουρκικά, για την πορεία του πλοίου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)