to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:51 | 10.10.2012

left.gr

Κοινωνία

ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ: «Θα ερευνήσει κανείς τις καταγγελίες για βασανιστήρια από αστυνομικούς;»

Ενώ είναι γνωστές εδώ και μέρες οι καταγγελίες για τους ξυλοδαρμούς και τα βασανιστήρια από αστυνομικούς μέσα στη ΓΑΔΑ, «καμία αρμόδια Αρχή όλο αυτό το διάστημα δεν προχώρησε σε οποιαδήποτε διερεύνηση των καταγγελιών- ούτε καν στην προσχηματική ΕΔΕ», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γρ. Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.


Η πλήρης ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ αναφέρει:

«Το δημοσίευμα του  Guardian γνωστοποίησε σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο τις καταγγελίες για βασανισμούς διαδηλωτών από αστυνομικούς.


Ενώ είναι γνωστές εδώ και μέρες οι μαρτυρίες των συλληφθέντων που συμμετείχαν στην αντιφασιστική πορεία με λεπτομερείς περιγραφές όχι μόνο ξυλοδαρμών από αστυνομικούς, αλλά και άλλων συμπεριφορών που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και συνιστούν βασανιστήρια κατά τη διεθνή νομολογία, καμία αρμόδια Αρχή όλο αυτό το διάστημα δεν προχώρησε σε οποιαδήποτε διερεύνηση των καταγγελιών- ούτε καν στην προσχηματική ΕΔΕ.


Επιπλέον, κανένα από τα «αξιόπιστα» και «έγκυρα» εγχώρια ΜΜΕ δεν θεώρησε «είδηση» αυτό που ο βρετανικός Guardian έκανε πρωτοσέλιδο.


Έστω και τώρα, καλούμε την κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη να προχωρήσουν σε αξιόπιστη έρευνα των καταγγελιών και να τιμωρήσουν με τον πιο αυστηρό τρόπο τυχόν ενόχους. Η εικόνα μιας χώρας όπου αστυνομικοί βασανίζουν πολίτες όχι μόνο δεν αντιστοιχεί σε μια δημοκρατία, αλλά ντροπιάζει (και μάλιστα διεθνώς) τους πολίτες της στο σύνολο τους».


--

Η φωτογραφία, από τον Guardian, με τα αποτελέσματα της αστυνομικής βαρβαρότητας σε έναν από τους συλληφθέντες .

Διαβάστε σχετικά:

Τι είδε η Guardian που δεν βλέπουν τα ελληνικά ΜΜΕ...


Το ρεπ ορτάζ της Guardian 


Βασανιστήριο με Tazer σε συλληφθέντα της αντιφασιστικής μοτοπορείας


Βασανιστήρια δίχως τέλος στους κρατουμένους




2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)