to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:38 | 17.01.2013

Κοινωνία

ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ: Να ανακληθεί η απόφαση για το κλείσιμο του Νοσοκομείου «Παναγία»

Την ανάκληση της απόφασης για μεταφορά τριων κλινικών από το Νοσοκομείο «Παναγία» στο υπό κοινή διοίκηση Νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» ζητά η νοσοκομειακή επιτροπή και όλοι οι εργαζόμενοι στην «Παναγία».


Επί πλέον, μετά από συγκέντρωση με την παρουσία του Προέδρου της ΕΝΙΘ κ. Χρήστου Παπαστεργίου και μελών του Δ.Σ. της ΕΝΙΘ, προτάθηκε δέσμη μέτρων για την απρόσκοπτη λειτουργία του Νοσοκομείου «Παναγία», όπως η ανάκληση των μετακινήσεων ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού σε άλλα νοσοκομεία, η άμεση επαναφορά στο πρόγραμμα εφημεριών της πόλης των τριών κλινικών που αποκλείστηκαν από το ΔΥΠΕάρχη, η εφαρμογή του νέου οργανισμού που εξασφαλίζει τη λειτουργία του Νοσοκομείου σαν Οργανική Μονάδα  του Παραρτήματος «Παναγία»» με τις κλινικές και τα εργαστήρια  που καταγράφονται και λειτουργούν σήμερα καθώς τη στελέχωσή  του με ΟΛΟ το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει σήμερα, στο πλαίσιο της Διοικητικής του συνένωσης με το Γ.Ν. «Αγ.Παύλος» και την άμεση κάλυψη των κλινικών και εργαστηρίων σε υποδομές και υλικό για την ασφαλή και ποιοτική του λειτουργία.
Επίσης, στηρίζουν την κοινή απόφαση των τεσσάρων δημάρχων της περιοχής με την Ε.Ν.Ι.Θ. για:
1. Την άμεση και οριστική απόσυρση των μέτρων για μεταφορά των κλινικών από το Νοσοκομείο «ΠΑΝΑΓΙΑ» στο Γ.Ν. «Αγ.Παύλος» και τη λήψη μέτρων για ενίσχυση της καλής και εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου «Παναγία»

2. Σαφείς και έμπρακτες δεσμεύσεις από τον Υπουργό Υγείας και τον ΔΥΠΕάρχη που να οδηγούν με σύντομο χρονοδιάγραμμα στην ανέγερση νέας πτέρυγας στο Γ.Ν. «Αγ.Παυλος» με χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκά  προγράμματα (ΕΣΠΑ).

 
Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Θεσσαλονίκης ενώνει τη φωνή του με τη φωνή των εργαζόμενων στο Νοσοκομείο «Παναγία» αλλά και τα άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στο κλείσιμο του Νοσοκομείου, κάτι που αποτελεί ακόμη ένα βήμα υπονόμευσης της δημόσιας και δωρεάν παροχής υπηρεσιών υγείας αλλά και οδηγεί στην ανεργία 65 εργαζόμενους της Euromedica.
Επιπλέον επισημαίνουμε πως το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα πρόσβασης όλων στο δημόσιο σύστημα υγείας, γίνεται ακόμη πιο επιτακτικό και αποκτά μεγαλύτερη σημασία στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που ζει ο ελληνικός λαός.


Διαβάστε επίσης: 

tags: υγεία

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)