to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:07 | 22.04.2013

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ: «Ενάντια σε αρτοποιούς και πολίτες η αλλαγή της αρτοποιητικής νομοθεσίας»

Με αφορμή την προσπάθεια της κυβέρνησης για τροποποίηση-κατάργηση της αρτοποιητικής νομοθεσίας, οι βουλευτές Μιχάλης Κριτσωτάκης και Μαρία Διακάκη, συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Σωματείου Αρτοποιών Ηρακλείου κκ Μ. Βολανάκη και Β. Τούλη, προκειμένου να έχουν πληρέστερη ενημέρωση για τη θέση των επαγγελματιών στο θέμα της τροποποίησης του ν.3526/2007.


Οι εκπρόσωποι των αρτοποιών έκαναν σαφές ότι αίτημα του κλάδου είναι η άμεση απόσυρση του άρθρου 44 του νομοσχεδίου «Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων και άλλες διατάξεις» του Υπουργείο Ανάπτυξης, που προβλέπει την τροποποίηση και κατ’ ουσία κατάργηση ολόκληρης της αρτοποιητικής νομοθεσίας, γιατί όπως επισήμαναν ότι «θα έχει ως αποτέλεσμα το κλείσιμο χιλιάδων αρτοποιητικών επιχειρήσεων και την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, όχι μόνο αυτού του κλάδου αλλά και πολλών ακόμη επαγγελμάτων που σχετίζονται με την αρτοπαρασκευή».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ ενημέρωσαν ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι ενάντια στην επιχειρούμενη αλλαγή, επισήμαναν ότι «η τροποποίηση-κατάργηση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου όχι μόνο δεν εξυπηρετεί τους αρτοποιούς, καθώς θα οδηγήσει στην εξαφάνιση του «φούρνου της γειτονιάς», αλλά δεν εξυπηρετεί ούτε τους καταναλωτές, οι οποίοι δεν θα είναι σίγουροι για την ποιότητα των αρτοποιημάτων που θα καταναλώνουν- τίθεται δηλαδή θέμα δημόσιας υγείας».

Πρότειναν επίσης το συντονισμό των αρτοποιών με άλλους κλάδους μικρομεσαίων επιχειρηματιών, καθώς και με τους επαγγελματίες που θα επηρεαστούν από τη διαφαινόμενη κατάρρευση της αρτοποιητικής βιοτεχνίας και δήλωσαν ότι θα παρέμβουν πολιτικά και κοινοβουλευτικά και ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και ως βουλευτές και στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)