to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:52 | 12.12.2012

πηγή: https://left.gr/91

Αθλητισμός

ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ: Δύο προτάσεις στο αθλητικό νομοσχέδιο

Για τα αθλητικά σωματεία και τη φυσική αγωγή...


Δύο τροπολογίες στο νομοσχέδιο που αφορά στον αθλητισμό (προσθήκη άρθρου 38 παρ.10) κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Η μια αφορά στην μορφή διοίκησης των ομάδων ποδοσφαίρου και η δεύτερη στην αναβάθμιση της φυσικής αγωγής στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η τροπολογία που κατέθεσαν οι Τάσος Κουράκης και Παναγιώτα Δριτσέλη ζητάει:

"Οι ανερχόμενες από την Γ' στη Β’ Εθνική κατηγορία, από τη Β’ στην Α’ Εθνική κατηγορία ποδοσφαιρικές ομάδες, εφεξής δύνανται να επιλέγουν τη μορφή του νομικού προσώπου που θα έχουν, δηλαδή της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας (ΠΑΕ) ή του Τμήματος Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών (ΤΑΠ) ή του Ερασιτεχνικού Αθλητικού σωματείου ή της Εταιρείας Λαϊκής Βάσης. Η όποια νομική μορφή επιλεγεί, ασκεί διοίκηση και έχει την ευθύνη της συμμετοχής της ομάδας στα εθνικά πρωταθλήματα και στις διεθνείς διοργανώσεις, χωρίς να υφίσταται κανενός είδους -σχετικά με την αγωνιστική δραστηριότητα- περιορισμό. Εις το εξής, παύει να ισχύει η ποινή της αποβολής από τις διοργανώσεις αυτές σε περίπτωση μη μετατροπής σε ανώνυμη εταιρεία καθώς και κάθε άλλη ποινή. Η ποδοσφαιρική ομάδα σε κάθε περίπτωση, όποια νομική μορφή κι αν επιλεγεί, δεν απαλλάσσεται από τις υποχρεώσεις της έναντι των θεσμικών, οικονομικών, διοικητικών και αθλητικών αρχών, ή επίσης και από τις συμβατικές της υποχρεώσεις έναντι των εργαζομένων (αμειβόμενων αθλητών, προπονητών και λοιπών), συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών και άλλων εργασιακών υποχρεώσεων.

Οι διατάξεις του παρόντος εφαρμόζονται αναλόγως και για τις Καλαθοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες (ΚΑΕ), τα Τμήματα Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών (ΤΑΚ) και τα Τμήματα Αμειβόμενων Πετοσφαιριστών κι εν γένει στα αθλήματα της καλαθοσφαίρισης και της πετοσφαίρισης και όποια άλλη αθλητική διοργάνωση επιτρέπει, με την μέχρι σήμερα ισχύουσα νομοθεσία, την ίδρυση αθλητικών ανωνύμων εταιρειών".

Οι Τάσος Κουράκης, Έφη Γεωργοπούλου, Παναγιώτα Δριτσέλη, Γιώργος Πάντζας, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ υπογράφουν τη δεύτερη τροπολογία, που αναφέρει:

"Για τη στήριξη της Φυσικής Αγωγής σε όλες τις βαθμίδες της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ούτως ώστε αυτή να ανταποκριθεί στον σημαντικό ρόλο της όσον αφορά στη σύνδεση της άσκησης με την υγεία και να εξυπηρετήσει τις γενικότερες παιδαγωγικές της λειτουργίες:

* Οι ώρες Φυσικής Αγωγής και υποχρεωτικής άσκησης στο ωρολόγιο πρόγραμμα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης είναι κατ' ελάχιστον τρεις (3). Στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διοργανώνονται, με τη συνεργασία των συλλόγων γονέων, απογευματινές ώρες αθλητισμού, με πλήρη στήριξη από την πολιτεία σε στελεχικό δυναμικό, επιστημονική και υλικοτεχνική υποδομή.

* Σε όλες τις νεοαναγειρόμενες σχολικές εγκαταστάσεις είναι υποχρεωτική η ύπαρξη σύγχρονων αθλητικών υποδομών και η ύπαρξη αίθουσας πολλαπλών χρήσεων δεν υποκαθιστά την υποχρέωση αυτή.

* Οι αθλητικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται υπό την κυριότητα και την εποπτεία των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διατίθενται για χρήση στους φορείς όλων των βαθμίδων της δημόσιας εκπαίδευσης, κατά προτεραιότητα και δωρεάν".



tags: ΣΥΡΙΖΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)