to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:59 | 11.07.2017

Κοινωνία

ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου: Τεράστια πολιτική ευθύνη της δημοτικής αρχής για το σκάνδαλο στον Δήμο - Ζητούμε την παραίτησή της

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου για το όργιο αδιαφάνειας και διαφθοράς» στον Δήμο από την δημοτική αρχή


Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις από την εισαγγελική παρέμβαση στο δήμο μας , μετά τις αποκαλύψεις της δημοτικής παράταξης “Ζακυνθινή Αναγέννηση”, που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

Ένα όργιο αδιαφάνειας και διαφθοράς. Με βιομηχανία αναθέσεων σε ημέτερους. Με πλαστές συμβάσεις, που πληρώθηκαν με παραποιημένες η εξ ολοκλήρου κατασκευασμένες διαταγές πληρωμής. Εξαπάτηση της δικαιοσύνης. Καταλήστευση του δημοσίου χρήματος. Συγκροτούν ένα νέο τεράστιο σκάνδαλο, που μόλις αρχίζει να αποκαλύπτεται.

Kανένας ζακυνθινής δεν μπορεί να επιχαίρει με τις εξελίξεις αυτές.

Τόσο γιατί ο χώρος της αυτοδιοίκησης στον τόπο μας έχει  “πρωταγωνιστήσει” και στο παρελθόν  σε  άθλιες υποθέσεις διαφθοράς,  που μας εξέθεσαν στο   πανελλήνιο.

Όσο κυρίως γιατί τα μεγάλα προβλήματα του τόπου, όπως αυτό - που με ευθύνη της δημοτικής -  αρχής βιώσαμε τους τελευταίος έξι μήνες με τα απορρίμματα στους δρόμους, απαιτούν μια έντιμη, διάφανη και αποτελεσματική διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων.

Η σημερινή δημοτική αρχή  δεν εγγυάται καμία από τις τις παραπάνω  προϋποθέσεις.

Η σημερινή δημοτική πλειοψηφία έχει τεράστια πολιτική ευθύνη για το νέο σκάνδαλο και οφείλει να την αναλάβει. Η ευθύνη αυτή είναι συνολική. Ούτε επιμερίζεται ούτε αναιρείται με επικλήσεις στην προσωπική εντιμότητα ενός εκάστου. Αυτό άλλωστε θα το διερευνήσει η δικαιοσύνη.

Καλούμε την δημοτική πλειοψηφία να αναλάβει την πολιτική ευθύνη της και να παραιτηθεί, όπως άλλωστε της ζητήθηκε από την δημοτική μας παράταξη στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Όσο για την ΝΔ στην Ζάκυνθο - μετά τους “τυφλούς μαϊμού”, το μπουρλότο στο δημαρχείο Ζακύνθου, τα εκατομμύρια  των παράνομων δανειοδοτήσεων, που πνίγουν μέχρι σήμερα    οικονομικά το δήμο μας και το σημερινό σκάνδαλο με τις πλαστές δικαστικές διαταγές πληρωμής- “καταξιώνεται” πλέον διαχρονικά σαν ο πολιτικός χώρος τροφοδότης των σκανδάλων της αυτοδιοίκησης

Καλή η “ρομφαία της κάθαρσης και της διαφάνειας” που σήκωσε η ΝΟΔΕ, φοβούμαστε όμως ότι στην περίπτωση της θα ήταν πλέον χρήσιμο το “σπαθί των Σαμουράι” για..... το γνωστό χαρακίρι.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)