to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:45 | 30.05.2020

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: «Υπόλογη στον λαό των Μεγάρων και της Νέας Περάμου η Νέα Δημοκρατία»

«Η κυβέρνηση ανερυθρίαστα εμπαίζει τον λαό των Μεγάρων και της Νέας Περάμου αλλά και τα ίδια τα τοπικά της στελέχη, αποκρύπτοντας ένα «τετελεσμένο γεγονός», σχολιάζουν με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν η Ν.Ε. και η Ο.Μ. Μεγάρων και Ν. Περάμου του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών στη Νέα Πέραμο


Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά με τον πιο δυσάρεστο τρόπο, ότι η ΝΔ και η κυβέρνησή της, έρχεται αντιμέτωπη με τα προεκλογικά της ψέματα και τη ρητορική μίσους που ακολούθησε αναφορικά με το δυσεπίλυτο ζήτημα των προσφυγικών μεταναστευτικών ροών.

Τα χθεσινά καταδικαστέα γεγονότα προπηλακισμού του βουλευτή Γιώργου Τσίπρα έξω από το Δημαρχείο των Μεγάρων, όπου συμμετείχε κατόπιν πρόσκλησης, στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο αναφορικά με την εγκατάσταση δομή φιλοξενίας στη Νέα Πέραμο, μαρτυρούν πόσο αποτελεσματικά η προπαγάνδα μίσους πυροδοτεί ακροδεξιές συμπεριφορές.

Αποδεικνύεται με τον πιο πασιφανή τρόπο ότι η Κυβέρνηση είναι ανεπαρκής να διαχειριστεί με αποτελεσματικότητα την κατάσταση, προκαλώντας  απόγνωση στους κατοίκους των νησιών, στους κατοίκους της ενδοχώρας αλλά και τους ίδιους τους μετανάστες και πρόσφυγες. Μία σειρά από παλινωδίες που αφορούν στην κατάργηση και επανίδρυση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, τις ψευδείς προεκλογικές υποσχέσεις αποσυμφόρησης των νησιών και της μαγικής εξαφάνισης των προσφύγων, της επιχειρηματολογίας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει τους μετανάστες και  άλλων συνειδητών ψεμάτων αυτοεγκλωβίζουν την ΝΔ αλλά δυστυχώς και την ίδια την χώρα.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αττικής και οι Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Μεγάρων και Νέας Περάμου υποστηρίζουν την αναγκαία αποσυμφόρηση των νησιών και την ισορροπημένη μετεγκατάσταση των προσφύγων-μεταναστών στην ηπειρωτική χώρα προασπίζοντας πάντα τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αξιοπρεπή διαβίωσή τους.

Υπενθυμίζουμε ότι η Δυτική Αττική έχει ήδη δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη της με την υποστήριξη των δομών φιλοξενίας στην Ελευσίνα και τα Βίλια. Συνεπώς η κυβέρνηση δεν έλαβε καθόλου υπόψη της στους σχεδιασμούς της, τους όρους αναλογικότητας και ισοκατανομής, ενώ δεν προχώρησε σε καμία διαβούλευση με τους φορείς και την τοπική κοινωνία. Ο σχεδιασμός δημιουργίας δομής φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών στη Νέα Πέραμο αποτελεί μία κυβερνητική απόφαση που γίνεται εν κρυπτώ και χωρίς σχέδιο, όταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωνε παρουσία βουλευτών και εκπροσώπων του Υπουργείου τους Δήμους και τους πολίτες για κάθε εγκατάσταση προσφύγων που σημειωτέον γινόταν σε αξιοπρεπείς ανοιχτές δομές, διαμερίσματα και ξενοδοχεία όπου οι άνθρωποι συνέβαλαν στην κοινωνική και οικονομική ζωή των περιοχών.

Η Κυβέρνηση ανερυθρίαστα εμπαίζει τον λαό των Μεγάρων και της Νέας Περάμου αλλά και τα ίδια τα τοπικά της στελέχη, αποκρύπτοντας ένα «τετελεσμένο γεγονός», όπως τα ίδια αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Αφουγκραζόμαστε και συντασσόμαστε με τις αγωνίες των κατοίκων απέναντι αφενός στις αντιδημοκρατικές και χωρίς σχέδιο αποφάσεις και αφετέρου στη μισαλλοδοξία και το μίσος που καλλιεργείται απέναντι σε ανθρώπινες ψυχές που βάλλονται. Σε κάθε περίπτωση, θα είμαστε δίπλα στους πρόσφυγες και την τοπική κοινωνία δείχνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη μας.

tags: Μέγαρα

2020 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)