to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:29 | 11.02.2013

Κοινωνία

ΣΥΡΙΖΑ ΥΠΑΑΤ-Φορέων-Περιφερειακών δομών: Να νικήσουν οι αγρότες!

Μήνυμα από το ΣΥΡΙΖΑ ΥΠΑΑΤ-Φορέων-Περιφερειακών δομών


Να νικήσουν οι αγρότες! 

Λίγο πριν την επίσημη ίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ ΥΠΑΑΤ-Φορέων-Περιφερειακών δομών, οι αρχικοί σύντροφοι και συντρόφισσες αισθανόμαστε ότι είναι απαραίτητο ένα μήνυμά μας προς τους αγωνιζόμενους αγρότες.

Όσες και όσοι δουλεύουμε σε αυτό το Υπουργείο, τους εποπτευόμενους φορείς και τις αντίστοιχες περιφερειακές υπηρεσίες και θεωρούμε εαυτούς ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζουμε όχι απλά την ολόψυχη αλληλεγγύη μας στους δοκιμαζόμενους αγρότες, αλλά δηλώνουμε ότι είμαστε διαθέσιμες και διαθέσιμοι για οτιδήποτε χρειαστούν στους αγώνες τους.
Δουλεύοντας τόσα χρόνια κοντά στη μικρή και μεσαία αγροτιά γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι έχει συμβεί. 

Αναγνωρίζουμε όχι μόνο τα προβλήματα που ο καθένας καταλαβαίνει (ΦΠΑ, ρεύμα, πετρέλαιο, εισφορές σε ΕΛΓΑ, «δωρεά» της ΑΤΕ στην «Πειραιώς», καρτέλ, συνεταιρισμοί κλπ).

Ξέρουμε ότι η νέα ΚΑΠ (2014-2020) εξανεμίζει τις επιδοτήσεις. 
Ξέρουμε ότι ο βασικός στόχος της συγκυβέρνησης με την κωδική ονομασία «τα δίνω όλα στο κεφάλαιο» είναι να αφήσει την αγροτική παραγωγή στα χέρια των αγορών, που θέλουν να λειτουργούν ανεξέλεγκτα, χωρίς το ενοχλητικό «δημόσιο συμφέρον», χωρίς κανένα έλεγχο και με μυθικά κέρδη. Γι’ αυτό και μαζί τους, διαλύει και τις δημόσιες γεωτεχνικές υπηρεσίες, όπως το ΥΠΑΑΤ, τους εποπτευόμενους φορείς του (ΕΦΕΤ, ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΑ, ΕΛΓΟ κλπ) και τις υπηρεσίες της περιφέρειας.

Ξέρουμε ότι οι αγρότες δεν «έφαγαν όλοι μαζί» τις επιδοτήσεις και δεν μπορούσαν να κάνουν «ανταγωνιστικές» τις καλλιέργειές τους, όταν είχαν να «ανταγωνιστούν» με την Ινδία και την Κίνα, την Αφρική και την Αμερική. Και μάλιστα, με τη… διαμεσολάβηση των κανονισμών και συμφωνιών των θηρίων της ΕΕ, του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), του FAO (Διεθνής Οργανισμός Τροφίμων του ΟΗΕ), του UNCTAD (Συμβούλιο Εμπορίου & Ανάπτυξης του ΟΗΕ) και εν τω μέσω της Monsanto, Bayer, Basf κλπ.

Είμαστε στο πλευρό και στη διάθεση των αγροτών στα μπλόκα τώρα, στα γραφεία μας και στα χωράφια τους αργότερα, γιατί πιστεύουμε πως ένα κοινό μέτωπο αγροτών-εργαζομένων-ανέργων-νεολαίας, με συντονισμένες κι αποφασιστικές κινητοποιήσεις είναι ικανό να ανατρέψει τη συγκυβέρνηση της διάλυσης κάθε κοινωνικού αγαθού και υπηρεσίας.

Μαζί μπορούμε να ακυρώσουμε τα μνημόνια, να γλυτώσουμε τα χωράφια μας, τα σπίτια μας, τις δουλειές μας, τα νοσοκομεία και τα σχολεία μας, από τις αδηφάγες «αγορές».
Μαζί μπορούμε να εξασφαλίσουμε τρόφιμα φτηνά, ποιοτικά και υγιεινά για όλο το λαό, προστατεύοντας, ταυτόχρονα το περιβάλλον και την υγεία όσων ασχολούνται με τη γεωργία.

Καλή συνέχεια στους αγώνες όλων μας και με τη νίκη!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)