to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:53 | 23.01.2018

Πολιτική

Μετά τον σάλο των φασιστικών δηλώσεων: Στο πειθαρχικό της ΟΝΝΕΔ παραπέμπεται ο Δ. Τρούπος

Το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ έφτασε στο σημείο να απειλεί τον Αλ. Τσίπρα με κρεμάλες και να χαρακτηρίσει “πιθήκους” τους πολίτες της ΠΓΔΜ (!) αλλά αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι ακροδεξιάς κοπής αναρτήσεις του


Στο πειθαρχικό της ΟΝΝΕΔ παραπέμπεται το στέλεχος της "γαλάζιας" νεολαίας και υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΟΝΝΕΔ, Δημήτρης Τρούπος, μετά το σάλο που προκλήθηκε από ανάρτησή του στο Twitter σχετικά με το συλλαλητήριο για τα Σκόπια (σ.σ.: αναλυτικά παρακάτω). Πλέον, ο κ. Τρούπος βρίσκεται αντιμέτωπος ακόμη και με το φάσμα της διαγραφής του από τη νεολαιίστικη οργάνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Εκφράσεις όπως αυτές που χρησιμοποίησε ο υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν συμβαδίζουν με το ύφος και τις αρχές που διαχρονικά πρεσβεύει η ΟΝΝΕΔ. Ως εκ τούτου, ακολουθώντας τις καταστατικές διαδικασίες, καλείται άμεσα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Οργάνωσης, προκειμένου να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις, τόνισε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κ. Δέρβος. «Οι κρεμάλες και τα ρατσιστικά σχόλια δεν έχουν θέση στην ΟΝΝΕΔ. Δεν είμαστε ίδιοι με τα κόμματα της συγκυβέρνησης, που χωρίς ντροπή προπηλάκιζαν λεκτικά και σωματικά τους πολιτικούς τους αντιπάλους, ανοίγοντας το βόθρο της άνω και της κάτω πλατείας. Το ήθος που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ στην εξουσία πρέπει να ηττηθεί και θα ηττηθεί από εμάς», ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ο κ. Δέρβος.

Ο Δ. Τρούπος, με νεότερη ανάρτησή του στο twitter, αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη:

Ανακοίνωση εξέδωσε νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας την αποπομπή Τρούπου:

«Οι ρατσιστικές και φασιστικές διατυπώσεις εναντίον του πρωθυπουργού της χώρας, Αλέξη Τσίπρα, και του γειτονικού λαού της ΠΓΔΜ, που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΟΝΝΕΔ, Δημήτρης Τρούπος, ξεπέρασαν κάθε όριο πολιτικής χυδαιότητας.

Το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ έφτασε στο σημείο να απειλεί τον Αλ. Τσίπρα με κρεμάλες και να χαρακτηρίσει “πιθήκους” τους πολίτες της ΠΓΔΜ!

Αναμένουμε από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυρ. Μητσοτάκη, να αποπέμψει τον Δ. Τρούπο από τη νεολαία του κόμματος του».

«Πιθήκια» οι πολίτες της ΠΓΔΜ και απειλές προς τον πρωθυπουργό με… κρεμάλες

«Όταν εμείς κάναμε εγκαίνια στην Ακρόπολη, αυτοί είχαν ουρά και πηδούσαν από δέντρο σε δέντρο», έγραφε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΟΝΝΕΔ, Δημήτρης Τρούπος. Συνέχισε δε λέγοντάς μας ότι «υπάρχουν και όλοι αυτοί οι ανθέλληνες που γράφουν κατά της συγκέντρωσης και δεν σέβονται καν την ιθαγένεια που τους δώσαμε για να ζουν εδώ».

Απείλησε μάλιστα τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με κρεμάλα στο Σύνταγμα: «Αλεξάκη κάτσε καλά,είσαι επικίνδυνος... η ΕΛΛΑΣ δεν είναι παιχνιδάκι για να κάνεις τα ''ψευτοαριστεροπατριωτικα'' καπρίτσια σου... Οι κρεμάλες στο Σύνταγμα για τους εθνοπροδότες είναι έτοιμες κ περιμένουν...».

Την παραίτηση Τρούπου ζητεί και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καλεί τη Νέα Δημοκρατία και την ΟΝΝΕΔ να τοποθετηθούν επίσημα, «τόσο για το φλέγον ζήτημα ονομασίας της ΠΓΔΜ, όσο και για το αν υιοθετούν τις χυδαίες εκφράσεις του στελέχους τους, ρέποντας ακόμη περισσότερο προς τον χώρο της ακροδεξιάς, όπου τους περιμένει με ανοικτές αγκάλες η Χρυσή Αυγή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για το ακροδεξιό παραλήρημα του στελέχους της ΟΝΝΕΔ:

«Δεν είναι μυστικό ότι εδώ και αρκετό καιρό η πολιτική ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας έχει μετατοπιστεί σε ακροδεξιά κατεύθυνση, κάτι που αντικατοπτρίζεται ξεκάθαρα στην πολιτική της στόχευση, στις επιλογές προσώπων για το στελεχιακό δυναμικό, ακόμη και στο λεξιλόγιο που χρησιμοποιεί η αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτή η μετατόπιση είναι βέβαια αναμενόμενη, αν σκεφτεί κανείς την επιρροή που ασκεί ο αντιπρόεδρος του κόμματος στη διαμόρφωση του σχεδιασμού, παρά μάλιστα τον φιλελεύθερο μανδύα που θέλησε αρχικά να προτάξει ο αρχηγός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πολιτικός κατήφορος έχει παρασύρει φυσικά και την ΟΝΝΕΔ, η οποία ακολουθεί πιστά τις εντολές της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας και εκφράζει ακραία ρατσιστικές απόψεις χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη η είδηση ότι ο Υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΟΝΝΕΔ, με αφορμή το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, προέβη μέσω των social media σε ένα ακροδεξιό παραλήρημα, λέγοντας για το λαό της ΠΓΔΜ «Όταν εμείς κάναμε εγκαίνια στην Ακρόπολη, αυτοί είχαν ουρά και πηδούσαν από δέντρο σε δέντρο». Μάλιστα, δεν διστάζει να υπαινιχθεί με ιδιαίτερα απειλητικό ύφος ότι υπάρχουν κρεμάλες για όλους τους ‘‘ανθέλληνες’’ και τους ‘‘εθνοπροδότες’’ που δεν συμπορεύονται με τις δικές του θέσεις.

Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούμε ανάλογες απόψεις τουλάχιστον εμπρηστικές και εξαιρετικά προσβλητικές για την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας. Πιστεύουμε στην εξεύρεση μίας κοινά αποδεκτής λύσης για το όνομα της ΠΓΔΜ, μιας λύσης που θα προωθεί την ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών, μακριά από οποιοδήποτε αίσθημα ρατσιστικού μίσους και εθνικού αλυτρωτισμού. Σε αυτό το πλαίσιο, θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο στέλεχος της ΟΝΝΕΔ, χαρακτηρίζοντας τους πολίτες της γειτονικής μας χώρας ‘‘πιθήκους’’ και βαπτίζοντας ‘‘εθνοπροδοτική’’ οποιαδήποτε διαφορετική άποψη, ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια του δημοκρατικού πολιτικού διαλόγου, αλλά και της κοινής λογικής.

Καλούμε τον Υπεύθυνο Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΟΝΝΕΔ, από ευθιξία και μόνο, να παραιτηθεί άμεσα από τη θέση του. Καλούμε τη Νέα Δημοκρατία και την ΟΝΝΕΔ να τοποθετηθούν επίσημα, τόσο για το φλέγον ζήτημα ονομασίας της ΠΓΔΜ (κάτι που έως σήμερα έχουν επιμελώς αποφύγει), όσο και για το αν υιοθετούν τις χυδαίες εκφράσεις του στελέχους τους, ρέποντας ακόμη περισσότερο προς τον χώρο της ακροδεξιάς, όπου τους περιμένει με ανοικτές αγκάλες η Χρυσή Αυγή.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)