to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:48 | 21.12.2017

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης: Περισσεύει η υποκρισία της ΝΔ για τη ΣΕΚΑΠ

«Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε, ότι η υπόθεση λαθρεμπορίας τελέστηκε μια περίοδο για την οποία η ΝΔ Ξάνθης αποφεύγει συστηματικά να τοποθετηθεί και να λογοδοτήσει και ότι το πρόστιμο επικυρώθηκε στην εταιρεία, αφού πρώτα η ελληνική δικαιοσύνη έκρινε αθώους για την κατηγορία της λαθρεμπορίας τους τότε διοικούντες και αρμόδιους της ΣΕΚΑΠ, δηλαδή έγκλημα χωρίς εγκληματίες»


Αναλυτικά η απάντηση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης στη ΝΔ για τη ΣΕΚΑΠ:

 

«Η επικύρωση του προστίμου ύψους 38.2 εκ. ευρώ στην ΣΕΚΑΠ για τελωνειακές παραβάσεις του παρελθόντος, πριν την εξαγορά της εταιρείας από τον κ. Ι. Σαββίδη, ήταν η αφορμή για την “αγανάκτηση” της ΝΔ Ξάνθης, η οποία είχε το περίσσιο θράσος να εκδώσει δελτίο τύπου για τη συγκεκριμένη υπόθεση, εξυμνώντας παράλληλα τους χειρισμούς της τότε κυβέρνησης και προσωπικά των κ.κ. Κοντού και Σαμαρά.

 Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε, ότι η υπόθεση λαθρεμπορίας τελέστηκε μια περίοδο για την οποία η ΝΔ Ξάνθης αποφεύγει συστηματικά να τοποθετηθεί και να λογοδοτήσει και ότι το πρόστιμο επικυρώθηκε στην εταιρεία, αφού πρώτα η ελληνική δικαιοσύνη έκρινε αθώους για την κατηγορία της λαθρεμπορίας τους τότε διοικούντες και αρμόδιους της ΣΕΚΑΠ, δηλαδή έγκλημα χωρίς εγκληματίες.

 Επιπροσθέτως τον Μάρτη του 2017 στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον «Εξωδικαστικό μηχανισμό στήριξης οφειλών επιχειρήσεων», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το βήμα της Βουλής κατηγόρησε την κυβέρνηση για σκάνδαλο και διαπλοκή με αφορμή τροπολογία, που χαρακτηρίστηκε φωτογραφική και χαριστική ρύθμιση για τη διαγραφή των οφειλών της ΣΕΚΑΠ.

 Αφού η πραγματικότητα και ο χρόνος διέψευσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για άλλη μία φορά, που τότε ζητούσε την απόσυρση της σκανδαλώδους τροπολογίας, η ΝΔ Ξάνθης σήμερα σε πλήρη αντίθεση με την στάση του αρχηγού της, εγκαλεί την κυβέρνηση για τη μη λήψη πρωτοβουλιών για την ΣΕΚΑΠ.

 Η υποκρισία της Ν.Δ και κυρίως της ΝΔ Ξάνθης, η οποία σιώπησε όλο το προηγούμενο διάστημα και ουδέποτε εξέδωσε κάποιο δελτίο, ώστε να απαντήσει σε όλα όσα είχε αποκαλύψει ο κ. Ι. Σαββίδης σε συνέντευξη του σχετικά με την υπόθεση της εξαγοράς της ΣΕΚΑΠ και τους χειρισμούς της τότε κυβέρνησης, περισσεύει.

 Από τη ΝΔ Ξάνθης λοιπόν αναμένουμε και τα υπόλοιπα δελτία τύπου, με ουσία, αυτοκριτική και συγκεκριμένες απαντήσεις για τα πεπραγμένα των στελεχών της, για όλα τα προηγούμενα χρόνια, που οδήγησαν όχι μόνο την ΣΕΚΑΠ, αλλά όλα τα υπόλοιπα συνεταιριστικά εργοστάσια της Ξάνθης, ΣΕΒΑΘ, ΣΕΠΕΚ, ΡΟΔΟΠΗ, ΕΒΖ, ΕΛΒΙΖ, αλλά και την ΕΑΠΑΞ, την Αναπτυξιακή Ξάνθης ΟΤΑ, στο αδιέξοδο και την καταστροφή.

 Οι συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις ΠΑΣΟΚ ΝΔ, οι κακώς κείμενες νοοτροπίες και παθογένειες του παρελθόντος που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή και στο αδιέξοδο δεν έχουν καμία θέση στον αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον.

 Η Ν.Δ καθημερινά αποδεικνύει ότι όχι μόνο είναι προσκολλημένη στο παρελθόν αλλά ότι το στρατηγικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται την οδηγεί διαρκώς σε ατοπήματα και επιλογές που την εκθέτουν.

 Ο τόπος όμως έχει χαράξει τον δρόμο προς το μέλλον και την παραγωγική ανασυγκρότηση, την επόμενη μέρα εκτός επιτροπείας, κόβοντας τα βαρίδια του παρελθόντος. Προχωράμε μπροστά και με την κοινωνία όρθια.».

 

 

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)