to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:27 | 21.12.2013

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Τορπιλίζει το διάλογο η αιφνιδιαστική τροπολογία Γεωργιάδη στο ν/σ για τους πλειστηριασμούς

Ανακοίνωση της ΕΕΚΕ Υγείας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την αιφνιδιαστική τροπολογία του Υπουργείου Υγείας στο σ/ν για τους πλειστηριασμούς


Ο Υπουργός Υγείας κατέθεσε αιφνιδιαστικά, σήμερα το πρωί, τροπολογία που αφορά τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ στο σχέδιο νόμου για τους πλειστηριασμούς που συζητείται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στη Βουλή, αποκλείοντας έτσι τη δυνατότητα ουσιαστικής πολιτικής αντιπαράθεσης. Με τον τρόπο αυτό:

1) Τορπιλίζει το διάλογο με τους απεργούς-γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, που ήταν σε εξέλιξη με εντολή του Πρωθυπουργού.

2) Δημιουργεί συνθήκες απομάκρυνσης των γιατρών του ΕΟΠΥΥ από τις υγειονομικές του μονάδες, διακόπτοντας βίαια τη συνέχεια της παρεχόμενης δωρεάν πρωτοβάθμιας περίθαλψης στους ασφαλισμένους.

3) Υλοποιεί τον μνημονιακό στόχο της διαθεσιμότητας από τη «δεξαμενή» της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.) και αλλάζει εκβιαστικά το  εργασιακό καθεστώς των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, εξαιρώντας τους όμως από το ειδικό ιατρικό μισθολόγιο που προβλέπεται για την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ.

4) Αποδιοργανώνει πλήρως την ήδη απαξιωμένη και ελλειμματική Π.Φ.Υ. για να την εκχωρήσει στην ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ο Υπουργός Υγείας αποδεικνύει περίτρανα ότι δεν τον ενδιαφέρει ούτε η Π.Φ.Υ., ούτε η ενίσχυση του ΕΣΥ και της δημόσιας περίθαλψης. Μοναδικό του μέλημα είναι η απαρέγκλιτη υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων για διαθεσιμότητες και απολύσεις, η συρρίκνωση των δομών υγείας και  η περικοπή των δημόσιων δαπανών και η μετακύλιση του κόστους περίθαλψης στις άδειες τσέπες των ασφαλισμένων.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)