to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:30 | 07.08.2014

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ Θεσ/νίκης: Παραχωρήσεις δασικής γης σε οικοδομικούς συνεταιρισμούς

Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Ο Κισσός στον Χορτιάτη ήταν η αρχή


Μια ακόμη μαύρη σελίδα για το περιβάλλον και τη φύση στην Ελλάδα, αποτελεί η ψήφιση του νομοσχεδίου για τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς και τα δάση από το Β’ Θερινό Τμήμα της Βουλής.

Σε όλη την Ευρώπη καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια να περιορισθεί στο ελάχιστο η εκτός σχεδίου δόμηση και η δημιουργία νέων οικισμών, με στόχο τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και τη μείωση χρήσης φυσικών πόρων για την ανάπτυξη υποδομών, μείωση που μεταξύ άλλων συμβάλλει και στη  μείωση εκπομπών αερίων θερμοκηπίου. Αντίθετα στη χώρα μας, το μεσιτικό γραφείο Σαμαρά-Βενιζέλου (γνωστό και ως ελληνική κυβέρνηση) έφτιαξε ένα νόμο με τον οποίο σε οποιοδήποτε δάσος, λιβάδι, κορυφή βουνού, μικρό νησί θα μπορεί πλέον να χτιστεί σχεδόν οτιδήποτε. Εργοστάσια, τουριστικοί οικισμοί, ξενοδοχεία, μοναστήρια, χώροι επεξεργασίας απορριμμάτων κλπ.

Το ειδικό προστατευτικό καθεστώς των αναδασωτέων εκτάσεων συρρικνώνεται και συνδυάζεται με ανεκδιήγητα οικολογικά ισοζύγια, ανοίγοντας την όρεξη σε κάθε είδους καταπατητές ώστε να βάλουν τα δυνατά τους για την εξάλειψη της φυσικής βλάστησης.

Ένας νόμος-κέντημα ρουσφετολογικών ρυθμίσεων κυρίως για τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς και τα ιδιωτικά συμφέροντα, που ορέγονται τα δασωμένα νησάκια του Ιονίου και τα πλούσια σε βιοποικιλότητα μικρά νησιά του Αιγαίου για να φτιάξουν ιδιωτικές πόλεις με «ολίγη» από φύση.

Ένας νόμος τέλος, που δικαιώνει και τον τέως αναπληρωτή υπουργό περιβάλλοντος κ. Καλαφάτη, όταν με φωτογραφική τροπολογία έδινε τη δυνατότητα στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη να ζητήσει νομιμοποίηση της δημιουργίας του οικισμού «Κισσός» από την ΑΤΕ ΚΙΣΣΟΣ στον Χορτιάτη όπως και ο δήμαρχος κ. Καϊτεζίδης που ζητούσε την εξαίρεση της περιοχής του από τους δασικούς χάρτες. Πρόκειται για μια εταιρεία «πρωτοπόρα» ως προς τη σύνθεσή της, με μετόχους το δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και τον Συνεταιρισμό Διπλωματούχων Μηχανικών Μελών του Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Τ.Ε.Ε. και πρόεδρο τον κ. Γεράνη, πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ελληνική κοινωνία με την κυβέρνηση της Αριστεράς που θα έχει ως κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, θα σταματήσουν τις εγκληματικές πολιτικές ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και της λεηλασίας της ελληνικής φύσης από τα οργανωμένα συμφέροντα και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)