to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:24 | 15.10.2016

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Θεσμική εκτροπή η ρητή άρνηση της ΝΔ να συνδράμει στη συγκρότηση ΕΣΡ

«Η ΝΔ οφείλει να αλλάξει θέση και να ανταποκριθεί στον θεσμικό της ρόλο. Ας σταματήσει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της διαπλοκής, κόντρα στα συμφέροντα της κοινωνίας» τονίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ ότι «η λειτουργία του ΕΣΡ περνά υποχρεωτικά από την ακύρωση του νόμου Παππά»


«Το ΕΣΡ είναι συνταγματικά προβλεπόμενη αρχή. Η συγκρότησή του είναι συνταγματικό καθήκον όλων των κομμάτων. Η ρητή –πλέον- άρνηση της ΝΔ να συνδράμει στη συγκρότηση του ΕΣΡ συνιστά θεσμική εκτροπή» επισημαίνει το γραφείο το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Και συνεχίζει: «Η ΝΔ οφείλει να αλλάξει θέση και να ανταποκριθεί στον θεσμικό της ρόλο. Ας σταματήσει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της διαπλοκής, κόντρα στα συμφέροντα της κοινωνίας.

Ο ελληνικός λαός βλέπει και κρίνει.»

**********************

**********************

«Η λειτουργία του ΕΣΡ περνά υποχρεωτικά από την ακύρωση του νόμου Παππά», είχε τονίσει νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της, απαντώντας ως εκπρόσωπος των καναλαρχών στην κυβέρνηση για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Απαντώντας στο Μαξίμου, που κάλεσε νωρίτερα τη Ν.Δ. «να μην εμπλέκει το ΕΣΡ στις πολιτικές της επιδιώξεις», το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «περιθωριοποίησε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης παραβιάζοντας το Σύνταγμα για να ελέγξει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης». «Χθες, μάλιστα, ομολόγησε τη διαπλοκή με τα συμφέροντα με την πραξικοπηματική απόπειρα να πέσει “μαύρο” στα κανάλια», πρόσθεσε, αναφέροντας πως η Ν.Δ. «δεν πρόκειται να γίνει συνένοχη στο “μαύρο” και στο λουκέτο στα κανάλια, στην ενημέρωση και στην ανεργία χιλιάδων εργαζόμενων».

Η ανακοίνωση έρχεται μετά και τη νέα δήλωση του Ν. Παππά ότι θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια συναινέσεων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)