to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:08 | 24.04.2015

Πολιτική

Βέμπερ του Λαϊκού Κόμματος: Ρεαλιστική επιλογή το Grexit - ΣΥΡΙΖΑ για την (μη) αντίδραση ΝΔ: Έκαστος εφ’ ω ετάχθη

Να καταδικάσει η ΝΔ τις δηλώσεις του αρχηγού του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ - Την καταδίκη των δηλώσεων ζήτησε και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης - Το "μπαλάκι στην εξέδρα" από την αξιωματική αντιπολίτευση, ευθυγραμμίζεται με τους δανειστές


Οι δηλώσεις Βέμπερ

Ρεαλιστική επιλογή χαρακτήρισε το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ο αρχηγός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚΜάνφρεντ Βέμπερ, μιλώντας στην αυστριακή εφημερίδα Standard.

«Σήμερα υπάρχουν περισσότερες σοβαρές συζητήσεις για ένα Grexit», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ο αρχηγός του ΕΛΚ ανέφερε ότι η Ελλάδα θα λάβει οικονομική βοήθεια, μόνο αν καταβάλει η ίδια προσπάθεια και πρόσθεσε ότι η Γερμανία δεν ήταν σε καμία περίπτωση απομονωμένη για την αυστηρή στάση της στο θέμα αυτό.  

«Σήμερα ολόκληρη η Ευρωζώνη είναι ενάντια στην Ελλάδα. Η Γερμανία δεν είναι απομονωμένη, η Ελλάδα είναι απομονωμένη», είπε χαρακτηριστικά.   

ΣΥΡΙΖΑ: Θα καταδικάσουν η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς τις δηλώσεις των συμμάχων τους;

Ολόκληρη η δήλωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

Oι δηλώσεις του κ Βέμπερ, προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, περί  Grexit δείχνουν το ποιες πολιτικές δυνάμεις είναι εχθρικές προς την Ελλάδα.

Θα καταδικάσουν η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς τις δηλώσεις αυτές των συμμάχων τους ή θα επιμείνουν στην ίδια γραμμή υπονόμευσης της διαπραγμάτευσης  και των συμφερόντων του ελληνικού λαού;

Μιχελάκης καλεί ΝΔ να καταδικάσει τις δηλώσεις του προέδρου του ΕΛΚ περί Grexit

Έκρηξη από τον πρώην υπουργό της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ περί Grexit -  δηλώσεις, που για μια ακόμη φορά έγιναν δεκτές με... σιωπή από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο Γιάννης Μιχελάκης κάλεσε το κόμμα του να αποδοκιμάσει άμεσα τον κ. Βέμπερ  γράφοντας στο twitter: «Απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου του ΕΛΚ κ. Βέμπερ για την Ελλάδα. Η ΝΔ πρέπει να τις αποδοκιμάσει άμεσα!!!».

Κ. Καραγκούνης: Θα αποδοκιμάσει ο ΣΥΡΙΖΑ όσους μιλάνε για δραχμή;

Στις αιτιάσεις ΣΥΡΙΖΑ και Γ. Μιχελάκη, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης επέλεξε να "πετάξει το μπαλάκι στην εξέδρα", ευθυγραμμιζόμενος ουσιαστικά με τις εχθρικές για τη χώρα δηλώσεις Βέμπερ.

Αναλυτικά, η δήλωση:

“Το θράσος των ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ περισσεύει.

Η αλήθεια που θα πρέπει να τους ανησυχεί είναι ότι οι δηλώσεις κορυφαίων αξιωματούχων από όλο το πολιτικό φάσμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δείχνουν το πολύ κακό, για την Ελλάδα, κλίμα που επικρατεί στην Ευρώπη.

Και του κ. Σούλτς και του κ. Βέμπερ και του κ. Μοσκοβισί και του κ. Ντάισελμπλουμ.

Για να μην αναφερθούμε στα όσα άκουσε σήμερα ο κ. Βαρουφάκης από τους συναδέλφους του υπουργούς Οικονομικών στη Ρίγα.

Όλα τα άλλα είναι για εσωτερική κατανάλωση.

Παρεμπιπτόντως, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποδοκιμάσει όλους εκείνους στο εσωτερικό του, που επιχειρηματολογούν υπέρ της δραχμής, όταν η κυβέρνηση υποτίθεται ότι διαπραγματεύεται για την παραμονή μας στο ευρώ;”

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ επιλέγει να συνταχθεί με τους ακραίους κύκλους των δανειστών

Σχολιάζοντας την απάντηση του Κ. Καραγκούνη το γρ. Τύπου υπογραμμίζει ότι "για μια ακόμα φορά η ΝΔ επιλέγει να συνταχθεί με τους ακραίους κύκλους των δανειστών. Έκαστος εφ’ ώ ετάχθη".

ΑΝΕΛ: Χωρίς ενδοιασμό η ΝΔ σε ρόλο εκπροσώπου και συνηγόρου των δανειστών

Σε υψηλούς τόνους και το σχόλιο της Μ. Χρυσοβελώνη, εκπροσώπου Τύπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, σχετικά με την απάντηση του Κ. Καραγκούνη.

Ολόκληρο το σχόλιο: 

«Είναι θλιβερό ότι η Ν.Δ. του κ. Σαμαρά δεν αποδοκιμάζει τις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ή αλλιώς, Ε.Λ.Κ.) Μάνφρεντ Βέμπερ σε βάρος της Ελλάδας.

Το πραγματικά ανησυχητικό όμως είναι ότι η Ν.Δ. του κ. Σαμαρά όχι απλώς συντάσσεται με τη χορεία των πιο σκληροπυρηνικών Ευρωπαίων παραγόντων, θεσμικών ή μη, που απαιτούν την απόλυτη υποταγή της Πατρίδας μας, αλλά ότι έχει αναλάβει πλέον χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό το ρόλο του εκπροσώπου και του συνηγόρου των δανειστών.

Η ΝΔ του κ. Σαμαρά δυστυχώς υιοθετεί άκριτα και την τελευταία αξίωση των δανειστών και πιέζει το ίδιο ασφυκτικά για την ολοκληρωτική οικονομική παράδοση της Πατρίδας μας.

Είναι όντως τραγικό…». 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)