to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:58 | 25.11.2013

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Τα μνημονιακά μέτρα διαλύουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας

Ανακοίνωση Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ για τις κινητοποιήσεις στον ΕΟΠΥΥ και τα Ψυχιατρικά νοσοκομεία


Ενώ η ελληνική κοινωνία εξαθλιώνεται καθημερινά από τις επιπτώσεις των αντικοινωνικών μνημονιακών μέτρων, η συγκυβέρνηση συνεχίζει την άνευ προηγουμένου επίθεση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας που καταρρέει πλέον με γοργούς ρυθμούς.

Ο κ. Γεωργιάδης εφαρμόζοντας τη λογική «σοκ και δέος» ανοίγει όλα τα μέτωπα μετατρέποντας την Υγεία σε ναρκοπέδιο. Πιστός στις δηλώσεις του περί «αυτονόητων απολύσεων» των γιατρών, προχωράει ακόμα παραπέρα σε νέο κύμα διαθεσιμοτήτων υγειονομικού προσωπικού και στα ψυχιατρεία.

Είναι προφανές πλέον, ότι συντελείται μια ολοκληρωτική καταστροφή στο χώρο της δημόσιας Υγείας, με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό όχι μόνο γαι τους εργαζόμενους αλλά κυρίως για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους. Είναι φανερό όπως και στην περίπτωση του ΕΟΠΥΥ έτσι και στα ψυχιατρεία, ότι ο προσανατολισμός όλων των κινήσεων του Υπουργείου Υγείας, ανεξάρτητα το πως αυτές «βαφτίζονται» κάθε φορά, είναι προς την κατεύθυνση της συρρίκνωσης των δημόσιων δομών υγείας και η παράδοσή τους σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Θέλουμε να σας γίνει σαφές όμως κ. Υπουργέ, ότι όσο κι αν προσπαθείτε νε εμπλέξετε τον ΣΥΡΙΖΑ στην άθλια τηλεπροπαγάνδα σας, δε θα καταφέρετε να αποπροσανατολίσετε τους πολίτες. Γιατί εσείς είστε αυτός που έχετε δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι εκπροσωπείτε τον ιδιωτικό τομέα. Και αυτή η κατάσταση δεν είναι ανεκτή. Όχι μόνο από το Σύριζα, αλλά από την ελληνική κοινωνία.

Γιατί κ. Γεωργιάδη, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε οποιαδήποτε συζήτηση για διαθεσιμότητα στον ευαίσθητο χώρο των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων που θα σημάνει την έξωση στο δρόμο εκατοντάδων ασθενών με προβλήματα ψυχικής υγείας. Γιατί κ. Γεωργιάδη, δε μπορούμε να επιτρέψουμε τη λειτουργία ενός νέου ΕΟΠΥΥ που θα ευνοεί τις μεγάλες επιχειρήσεις Υγείας, θα πετάξει στον καιάδα 10.000 εργαζόμενους μόνο και μόνο για να καλυφθουν οι μνημονιακές σας δεσμεύσεις. Γιατί τέλος κ. Γεωργιάδη, δε μπορούμε να επιτρέψουμε στα μνημονιακά σας παιχνίδια με το φάρμακο, να οδηγείτε τους ασθενείς να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη την ώρα που θα το έχουν ανάγκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει, ότι θα σταθεί εμπόδιο στα καταστροφικά σχέδια της κυβέρνησης. Η Υγεία είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό. Χαιρετίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ και στηρίζει τις πολύμορφες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις δομές ψυχικής Υγείας. Η ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας και η ανάπτυξη ενός μαζικού κινήματος αντίστασης και υπεράσπισης των δημόσιων δομών υγείας με δωρεάν πρόσβαση σε όποιον έχει ανάγκη σε ένα ολοκληρωμένο δημόσιο σύστημα υγείας είναι μονόδρομος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)