to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:58 | 02.08.2012

left.gr

Κοινωνία

ΣΥΡΙΖΑ Σύρου: Για τις διώξεις των 13 στα επεισόδια της 21/3/2011

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Σύρου, με αφορμή τις διώξεις που ασκήθηκαν κατά 13 ατόμων που συμμετείχαν στις μαζικές κινητοποιήσεις στη Σύρο, όταν το νησί επισκέφθηκε ο τότε μνημονιακός πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου.


Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Φαίνεται πως το κράτος για πρώτη φορά έχει ... συνέχεια. Πώς αλλιώς να ερμηνευτεί το γεγονός τής -μετά από 16 μήνες- κίνησης της διαδικασίας δίωξης 13 ατόμων που φέρονται ότι συμμετείχαν στα επεισόδια που συνόδευσαν την επίσκεψη του τότε Πρωθυπουργού στη Σύρο, στις 21-3-2011.

Πλήρης ασυνέχεια βέβαια επίσης φαίνεται πως διακατέχει τη διοίκηση της.......... αστυνομίας, η οποία δια εκπροσώπου της μπροστά σε πλήθος πολιτών που ειρηνικά διαδήλωσαν στις 25-3-2011 μέχρι την Αστυνομία, αφού ζήτησε “χίλιες συγγνώμες”, δεσμεύτηκε για τη διενέργεια ΕΔΕ (της γνωστής Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης), και την έκδοση Δελτίου Τύπου. Φυσικά, ουδέποτε εκδόθηκε δελτίο τύπου ούτε βέβαια ενημερώθηκαν οι πολίτες για το πόρισμα της ΕΔΕ -εάν φυσικά αυτή πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Σε υλοποίηση της προεκλογικής εξαγγελίας του κ.Σαμαρά ότι “θα κατεβάσει τις κουκούλες”, φαίνεται πως η αρχή γίνεται στη Σύρο... την ίδια ώρα που οι ανηλεείς “κουκουλοφόροι'” της τρόικας και των εγχώριων ενεργούμενων τους είναι έτοιμοι να τινάξουν την κοινωνία και τη χώρα στον αέρα.

Προφανώς οι διωκόμενοι θα είναι μέλη της “ομάδας νεαρών, ορισμένοι εκ των οποίων είχαν φτάσει ειδικά για το λόγο αυτό στο νησί από την Αθήνα” κατά την τότε δήλωση του Δημάρχου, οι οποίοι πετούσαν “για περισσότερες από δύο ώρες πέτρες προς τους παρατεταγμένους άνδρες των ΜΑΤ, προκαλώντας ζημιές σε παρακείμενα καταστήματα και τραυματισμούς...” ή ίσως να πρόκειται για τις“λίγες δεκάδες πολιτικούς χούλιγκανς και μπαχαλάκηδες, που μαζεύτηκαν μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο για να προπηλακίσουν, να χυδαιολογήσουν και να χειροδικήσουν σε βάρος του εκλεγμένου Πρωθυπουργού της χώρας”, κατά την τότε δήλωση του Παναγιώτη Ρήγα.

Προφανώς ούτε ο κ.Δήμαρχος ούτε ο κ. Ρήγας είχαν ενημερωθεί τότε για τους τραυματισμούς διαδηλωτών, ακόμα και μαθητών και συνταξιούχων.

Όπως μαθαίνουμε, η δικογραφία στηρίζεται αποκλειστικά σε καταθέσεις αστυνομικών και ανδρών των ΥΜΕΤ, οι οποίες είναι πανομοιότυπες και περιγράφουν πρόσωπα που αναγνωρίστηκαν από το φωτογραφικό υλικό που συνέλεξε εντεταλμένο από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  φωτογραφικό συνεργείο, μετά από σχετικό αίτημα του Τ.Α. Ερμούπολης για “φωτογραφική κάλυψη” της “προγραμματισμένης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας”, ενέργεια, της οποίας η σκοπιμότητα γεννά από μόνη της πολλά ερωτηματικά.

Προφανώς, στη δικογραφία δεν περιλαμβάνονται φωτογραφίες χτυπημένων διαδηλωτών, μαθητών, φοιτητών, συνταξιούχων, ούτε φωτογραφίες πολιτών με αναπνευστικά προβλήματα που τρέχουν πανικόβλητοι στην Πλατεία και στα στενά πνιγμένοι από τα δακρυγόνα και τα χημικά, ούτε βέβαια κάποια φωτογραφία ληγμένου χημικού.

Κανείς από αυτούς δεν κλήθηκε να καταθέσει και δυστυχώς κανένας απ΄αυτούς δεν σκέφτηκε να καταθέσει μήνυση στις δυνάμεις καταστολής που υποσχόμενοι ότι “θα τα κάνουν μπ.....λο”, έθεσαν σε κίνδυνο την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα διαμαρτυρόμενων πολιτών.

Θεωρούμε ότι η ενέργεια αυτή δεν είναι τυχαία αλλά αποτέλεσμα πολιτικής επιλογής που στοχεύει στη χειραγώγιση και την τρομοκράτηση των πολιτών ενόψει  της επιβολής νέων επώδυνων και καταστροφικών για τη χώρα και τους πολίτες μέτρων. Η συγκυβέρνηση των τριών «πρόθυμων» μνημονιακών δυνάμεων (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) προσπαθεί με κάθε τρόπο να δείξει στην τρόικα ότι είναι ικανή να ελέγξει -με κάθε τρόπο- τις διαμαρτυρίες του λαού, ότι μπορεί να καταστείλει όποιον αντισταθεί στα μέτρα που σκοπεύει να πάρει.

Αυτή τη φορά, ελπίζουμε πως ο Δήμαρχος δεν θα μείνει απλός θεατής, συγγραφέας ανυπόστατων δηλώσεων, όπως τότε που η πόλη του πνιγόταν στους δυσώδεις καπνούς των χημικών...

Σε ό,τι αφορά εμάς, τους “υποκινητές, πρωταγωνιστές και πολιτικούς αβανταδόρους των απαράδεκτων  επεισοδίων”, όπως ανερυθρίαστα είχε δηλώσει τότε ο κ. Παν. Ρήγας, οι οποίοι “εκπροσωπούμε μια ελάχιστη μειοψηφία στην κοινωνία της Σύρου” (η πραγματικότητα δυστυχώς για εκείνον τον διαψεύδει οικτρά), και των οποίων οι φωτογραφίες σίγουρα θα υπάρχουν στο αρχείο της αστυνομίας, καλούμε την πολιτεία να αποσύρει τις διώξεις και να κοινοποιήσει στους πολίτες της Σύρου το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που αφορά τα επεισόδια της 21ης Μαρτίου 2011.

Με πρόσφατη την επέτειο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα, καλούμε τους πολίτες της Σύρου, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, να μην μείνουν απαθείς σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις αλλά αντίθετα να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση για όσα η τρικομματική κυβέρνηση του μνημονίου απεργάζεται σε βάρος του λαού και της κοινωνίας.

Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Σύρου


Διαβάστε ακόμη:  Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου-Τήνου-Μυκόνου: Αλληλεγγύη στους διωκόμενους της 21/3/2011

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)