to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:50 | 29.04.2014

Οικονομία

ΣΥΡΙΖΑ: "Το success story της κυβέρνησης πάνω στο ναυάγιο του ελληνικού λαδιού"

"Οι ελληνικές εξαγωγές ελαιολάδου μειώνονται κατά 74% (...) Παρόλα αυτά ο κ. Υπουργός συνεχίζει να πανηγυρίζει, την στιγμή που η Ελλάδα φθάνει στο σημείο να εισάγει ελαιόλαδο", τονίζει μεταξύ άλλων το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική ανακοίνωσή του.


Στην πρόσφατη εκδήλωση του ΥπΑΑΤ με θέμα: «Η εξωστρέφεια των αγροτικών προϊόντων ως στρατηγική επιλογή» περιχαρής ο κύριος Τσαυτάρης ανακοίνωσε ότι “Οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο” .

Τα γεγονότα όμως δείχνουν ότι το μόνο ρεκόρ που καταρρίπτεται είναι αυτό της κυβερνητικής αναξιοπιστίας και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. 

Η αλήθεια όμως, είναι κραυγαλέα. Την ελαιοκομική περίοδο 2012/13 η Ισπανία είχε  μειωμένη παραγωγή λαδιού κατά ένα εκατομμύριο τόνους. Το ΥΠΑΑΤ και ο κ. Τσαυτάρης δεν έκαναν καμία προσπάθεια για να αξιοποιήσουν το κενό, ώστε το ελληνικό ελαιόλαδο να διεισδύσει στις διεθνείς αγορές με επώνυμες τυποποιημένες υψηλής προστιθέμενης αξίας εξαγωγές.

Αντίθετα, τροφοδοτούσε τους ανταγωνιστές της Ιταλούς (154.000 τόνους) και Ισπανούς (37.000 τόνους) με ότι καλύτερες ποιότητες διέθετε η ελληνική παραγωγή, αλλά σε τιμές εξευτελιστικές. 

Αυτή η καταστροφική πολιτική αποτελεί για τον κ. Υπουργό το μεγάλο success story που το διατυμπανίζει παντού όπου βρεθεί. Καμαρώνει ότι σημείωσαν «αύξηση +42% οι εξαγωγές λαδιού» και μάλιστα κατόπιν στοχευμένων του ενεργειών, αποσιωπώντας σκόπιμα την πενιχρή συμβολή αυτών των εξαγωγών τόσο στο εθνικό όσο και στο αγροτικό εισόδημα.

Αυτή η προπαγάνδα που κάνει το μαύρο άσπρο συνεχίζει λοιπόν ακόμη και εφέτος όταν η διεθνής εικόνα άλλαξε. Οι ελληνικές εξαγωγές ελαιολάδου μειώνονται κατά 74% γιατί οι ισπανοί εφέτος δεν μας έχουν ανάγκη. Παρόλα αυτά ο κ. Υπουργός συνεχίζει να πανηγυρίζει, την στιγμή που η   Ελλάδα φθάνει στο σημείο να εισάγει  ελαιόλαδο.

Οι ελαιοπαραγωγοί που βιώνουν τις δραματικές συνέπειες της κρίσης δεν εξαπατώνται από τα τεχνάσματα του κ Τσαυτάρη και στις επικείμενες εκλογές θα αποδοκιμάσουν με τον πιο ηχηρό τρόπο το ψεύτικο success story, με όσα τεχνάσματα και αν τους σερβίρεται.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)