to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:09 | 15.05.2019

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα ο Μητσοτάκης ακολούθησε μάλλον τις συμβουλές των επικοινωνιολόγων του

«Όσες γενικολογίες, όμως, κι αν πει, υπέρ των πιο αδύναμων, οι πολίτες θυμούνται την κοινωνική καταστροφή που έζησαν επί διακυβέρνησης ΝΔ, και αντιλαμβάνονται το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα διάλυσης της κοινωνικής συνοχής και επιστροφής του ΔΝΤ. Στις 26 Μαΐου, θα του γυρίσουν την πλάτη»


Το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στη Λάρισα:

«Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης ακολούθησε μάλλον τις συμβουλές των επικοινωνιολόγων του, και δεν αναφέρθηκε στην επταήμερη εργασία και την παράδοση της Δημόσιας Υγείας σε ιδιώτες κλινικάρχες. Όσες γενικολογίες, όμως, κι αν πει, υπέρ των πιο αδύναμων, οι πολίτες θυμούνται την κοινωνική καταστροφή που έζησαν επί διακυβέρνησης ΝΔ, και αντιλαμβάνονται το  νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα διάλυσης της κοινωνικής συνοχής και επιστροφής του ΔΝΤ. Στις 26 Μαΐου, θα του γυρίσουν την πλάτη».

Τι ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ στη Λάρισα

«Είμαστε η πλατιά λαϊκή παράταξη. Όχι απλά των πολλών αλλά όλων των Ελλήνων. Η παράταξη που βρίσκεται εδώ πρωτίστως για τους πιο αδύναμους», είπε ο ο Κυρ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του από την πλατεία της Λάρισας, όπου πραγματοποιεί περιοδεία. Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «εμείς δεν να σαγηνεύσουμε τους συμπολίτες μας με επιδόματα, δεν χρησιμοποιούμε ψεύτικες μονταζιέρες».

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι «είμαστε η παράταξη που την επόμενη ημέρα θα μειώσουμε τους φόρους για όλους τους Έλληνες. Θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ 30%, τον φόρο στις επιχειρήσεις από το 29 στο 20%, δύο συντελεστές ΦΠΑ στο 22 και στο 11% και θα πετύχουμε να μην μειωθεί το αφορολόγητο».

Διαβεβαίωσε ότι «για μένα η ασφάλεια αποτελεί πρώτη προτεραιότητα γιατί είναι προϋπόθεση ελευθερίας. Και γιατί αφορά πρωτίστως τους πιο αδύναμους που ζουν σε συνοικίες οι οποίες έχουν καταληφθεί από το οργανωμένο έγκλημα ή από διάφορους μπαχαλάκηδες», ξεκαθαρίζοντας ότι «τριάντα τραμπούκοι δεν πρόκειται να εκβιάζουν την επόμενη κυβέρνηση».

Αυτή η συγκέντρωση μου θυμίζει κάτι από άλλες εποχές. Η Λάρισα σήμερα στέλνει το μήνυμα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής. Μήνυμα ενότητας, μήνυμα νίκης στις εκλογές της 26ης Μαΐου, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην πλατεία Ταχυδρομείου στην Λάρισα.

«Μπαίνουμε στην τελική ευθεία ώστε την 26η Μαΐου να στείλουμε όλες και όλοι μαζί από κάθε γωνιά της Ελλάδος ένα μήνυμα. Ως εδώ με τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά. Θα γραφτεί το βράδυ της 26ης Μαΐου η πρώτη σελίδα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει τόσο ανάγκη ο τόπος. Μπορούμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά. Να ξαναχτίσουμε μια πατρίδα ενωμένη, αξιοπρεπή που θα φροντίζει όλους και πρωτίστως τους πιο αδύναμους», επισήμανε.

Και πρόσθεσε: «Δεν χωράει καμία χαλαρή ψήφος. Όλες και όλοι να πάμε και να στείλουμε το μήνυμα ως εδώ. Τώρα είναι η ώρα της πολιτικής αλλαγής».

Αφήνοντας αιχμές κατά του πρωθυπουργό, χωρίς να τον ονοματίζει ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «όσο αυτός θα διχάζει, εγώ θα ενώνω, γιατί αυτό είναι το αίτημα σήμερα της ελληνικής κοινωνίας. Εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα να μοιράσουμε χρήματα, να σαγηνεύσουμε τους συμπολίτες μας με επιδόματα, δεν χρησιμοποιούμε ψεύτικες μονταζιέρες».

«Έχουμε όμως τη δύναμη της φωνής μας και είμαστε σίγουροι ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Έχουμε μαζί μας τη σιωπηρή πλειοψηφία της Ελλάδος που ψάχνει την πολιτική αλλαγή», είπε.

Αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική της ΝΔ υπογράμμισε ότι «θα μειώσουμε τους φόρους και ναι, εμείς είμαστε αυτοί που θα φέρουμε πολλές νέες επενδύσεις, δηλαδή νέες δουλειές. Εμείς ξέρουμε πως δουλεύει η ιδιωτική οικονομία. Και στηρίζουμε τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, τον ελεύθερο επαγγελματία» και ανέφερε ότι «τσακίσουμε τα κυκλώματα των παράνομων ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων ξεκινώντας με το γάλα. Και ξέρουμε ποιοι το κάνουν».

Μιλώντας για την αγροτική πολιτική που θα ακολουθήσει σημείωσε ότι «θα αναμορφώσουμε πλήρως τον ΕΛΓΑ. Θα διεκδικήσουμε σταθερούς πόρους από τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική» και έθεσε το ερώτημα: «Ποιον θα εμπιστευτείτε να διαπραγματευτεί στην Ευρώπη για τα συμφέροντα των Ελλήνων αγροτών; Εμένα ή το κ. Τσίπρα;»

Εν συνεχεία ανέφερε ότι «Θα ήταν πολύ πιο εύκολο να τάζω πράγματα που γνωρίζω ότι δεν μπορούν να γίνουν πράξη. Επέλεξα από την πρώτη ημέρα να σας μιλήσω τη γλώσσα της αλήθειας γιατί αυτό αξίζουν οι Έλληνες και μετά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης όλοι μας ωριμάσαμε. Το ίδιο και εμείς ως ΝΔ. Κάναμε την δική μας αυτοκριτική. Αλλάξαμε και αλλάζουμε συνέχεια. Δεν είμαστε απλά ενωμένοι αλλά και ανανεωμένοι. Είμαστε η νέα ΝΔ που κρατάει ως κόρη οφθαλμού της παρακαταθήκη και τις αξίες του Κωνσταντίνου Καραμανλή».

Απευθυνόμενος στους πολίτες οι οποίοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές που - όπως τόνισε - «πίστεψαν πράγματι ότι μπορούσαμε να σκίσουμε με ένα νόμο και ένα άρθρο τα μνημόνια», τόνισε: «Είδαν, έμαθαν και έχουν το δικαίωμα να διορθώσουν το λάθος τους. Ελάτε μαζί μας να συμπορευτούμε σε αυτό το μεγάλο αγώνα για την πολιτική αλλαγή».

Επισήμανε πως στις εκλογές αυτές «δίνουμε αγώνα για την ποιότητα της Δημοκρατίας μας». «Δεν θα απειλήσω κανέναν, δεν θα πω ότι θα βάλω κανέναν τρία μέτρα κάτω από το χώμα. Δεν θα διχάσω κανέναν», σημείωσε και πρόσθεσε πως «η ΝΔ πρέπει να βγει πανίσχυρη από την κάλπη των ευρωεκλογών», καλώντας παράλληλα τα νέα παιδιά να ψηφίσουν και με το μυαλό και με την καρδιά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)