to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:49 | 30.09.2012

left.gr

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ Σικυωνίων: Απλήρωτοι οι εργάτες του φράγματος του Ασωπού

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου αντιπροσωπεία του Σύριζα-ΕΚΜ δήμου Σικυωνίων μαζί με τον βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θανάση Πετράκο προσπάθησαν να επισκεφτούν τους εργάτες του φράγματος του Ασωπού οι οποίοι είναι εδώ και 8 μήνες απλήρωτοι από την ανάδοχο εταιρεία.


Η Διοίκηση της αναδόχου εταιρείας «ΙΟΝΙΟΣ», αφού πληροφορήθηκε την πρόθεσή  μας, έδιωξε τους εργάτες από το εργοτάξιο, υποσχόμενη παράλληλα την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων, με προφανή σκοπό να μην συναντηθούν με την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και τον βουλευτή (!). 


Τελικά η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον δρόμο που οδηγεί στο εργοτάξιο του φράγματος του Ασωπού. Οι εργάτες περιέγραψαν την απελπιστική τους κατάσταση αφού, όπως είπαν, πολλοί από αυτούς δεν έχουν να πάρουν ούτε ένα καρβέλι ψωμί όντας απλήρωτοι εδώ και 8 μήνες. 


Η παραπάνω στάση της αναδόχου εταιρείας «ΙΟΝΙΟΣ» είναι παράνομη και προκλητική εφόσον έχει είδη λάβει από το δημόσιο 8,5 εκατομμύρια ευρώ που αντιστοιχούν στο 20% του έργου ενώ αυτήν την στιγμή έχει ολοκληρώσει μόνο το 11% χωρίς να καταβάλει, παράλληλά, τα δεδουλευμένα στους εργαζομένους.


Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ δήμου Σικυωνίων αναφέρει: 

«Καλούμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ως αρμόδια εποπτική αρχή, τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη και τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Δέδε, τα αρμόδια υπουργεία Εργασίας, Δικαιοσύνης και Αγροτικής Ανάπτυξης και τη Διοίκηση του ΙΚΑ να σταματήσουν να παρέχουν αυτό το ιδιότυπο καθεστώς ασυλίας στη διοίκηση της «ΙΟΝΙΟΣ» και να πράξουν τα αυτονόητα ώστε να εκτελεστεί το έργο με συνέπεια, εφόσον πληρώνεται κανονικά διασφαλίζοντας παράλληλα την συνεπή και έγκαιρη εξόφληση των δεδουλευμένων των εργατών.
Εμείς, ως ΣΥΡΙΖΑ δήμου Σικυωνίων, θα βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους εργάτες τους Φράγματος Ασωπού και δηλώνουμε πως εάν δεν εξοφληθούν άμεσα οι εργαζόμενοι θα κλιμακώσουμε την δράση με ότι μέσα διαθέτουμε.»
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)