to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:37 | 15.01.2020

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Σε πανικό η ΝΔ, υιοθετεί τους ισχυρισμούς Ράικου

«Είναι προφανές ότι το φιάσκο με την επανασύσταση του καταργημένου υπουργείου Mεταναστευτικής Pολιτικής και με την πρωτοφανή διπλωματική αποτυχία στο Λιβυκό οδηγεί την κυβέρνηση σε πανικό», τονίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο


«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μέσα στην απόγνωσή του, έφτασε να υιοθετεί λέξη προς λέξη όσα είπε η κα Ράικου στην προανακριτική. Είναι προφανές ότι το φιάσκο με την επανασύσταση του καταργημένου υπουργείου Mεταναστευτικής Pολιτικής και με την πρωτοφανή διπλωματική αποτυχία στο Λιβυκό οδηγεί την κυβέρνηση σε πανικό. Η απόπειρα αλλαγής ατζέντας προφανής, η αποτυχία της δεδομένη», είναι το πλήρες σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δηλώσεις Πέτσα

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Στ. Πέτσας ισχυρίστηκε πως «τα όσα δύσοσμα κι άκρως αποκαλυπτικά ακούστηκαν εχθές και σήμερα από την πρώην Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου για τα έργα, τις ημέρες, τις υπόγειες διαδρομές και τα μυστικά τηλέφωνα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου αποκαλύπτουν τη λειτουργία ενός σκοτεινού παρακράτους με στόχο την εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Στ. Πέτσας συνεχίζει την επίθεσή τους προς τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Ενός παρακράτους που κατασκεύαζε στοιχεία και μάρτυρες, που παρενέβαινε για να σταλεί μια δικογραφία στη Βουλή χωρίς όμως επιβαρυντικά στοιχεία κατά πολιτικών προσώπων. Που απαιτούσε να μην περαιωθούν οικονομικού ενδιαφέροντος υποθέσεις και που απειλούσε δικαστικούς λειτουργούς. Που έστηνε δημοσιεύματα κατά αθώων ανθρώπων με συνεργούς δημοσιογράφους και εκδότες. Αυτά είπε η τέως Εισαγγελέας με αρμοδιότητα κατά της Διαφθοράς». Καταλήγει δε πως «η  προσπάθεια ποδηγέτησης της Δικαιοσύνης και της παγίδευσης του συνόλου της αντιπολίτευσης, παραπέμπει σε άλλες χώρες κι άλλα καθεστώτα. Η Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ και των κάθε είδους Ρασπούτιν επιβεβαιώνει αυτό που προεκλογικά έλεγε η Νέα Δημοκρατία: Πως η κανονικότητα απουσίαζε από τη χώρα κατά την περίοδο 2015-2019. Και φυσικά δικαιώνει απόλυτα την πολιτική επιλογή σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής ώστε να διερευνηθεί μια σκοτεινή υπόθεση».

Διαβάστε σχετικά: Οι αντιφάσεις, οι παλινωδίες και οι παραδοχές της κατάθεσης της Ελ. Ράικου για την υπόθεση Νοβάρτις

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)