to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:06 | 09.11.2018

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη: Δηλώσεις περί μετακίνησης στο κέντρο προκαλούν θυμηδία

«Ο κ. Μητσοτάκης που διαπιστώνει "τολμηρή μετακίνηση της ΝΔ προς το κέντρο" να προσέξει γιατί πιο δεξιά θα βρει τοίχο» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη συνέντευξή του στην Deutche Welle


Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Ο κ. Μητσοτάκης που διαπιστώνει "τολμηρή μετακίνηση της ΝΔ προς το κέντρο" να προσέξει γιατί πιο δεξιά θα βρει τοίχο.

Καταλαβαίνουμε ότι χρειάζεται να κάνει τέτοιες δηλώσεις στο εξωτερικό, ώστε να φιλοτεχνήσει ένα κεντροδεξιό προφίλ. Δεν είναι λίγο να είναι μόνο ο ίδιος μαζί με τον Όρμπαν και το VMRO μέσα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Στην Ελλάδα, όμως, τέτοιες δηλώσεις περί μετακίνησης στο κέντρο προκαλούν θυμηδία όχι μόνο σε εμάς, αλλά και στον αντιπρόεδρο του κ. Γεωργιάδη, όπως και στους κ. Βορίδη και Σαμαρά».

Η συνέντευξη Μητσοτάκη στην DW

Ξεχνώντας φυσικά τα στελέχη του Σαμαρά, Γεωργιάδη και Βορίδη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλωντάς στην DW είπε «Η Ν.Δ. αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις των καιρών, μέσα από μία τολμηρή διαδικασία ανανέωσης, κατάφερε και καταφέρνει να διευρύνει την εκλογική και πολιτική της απήχηση, κάνοντας μία τολμηρή μετακίνηση προς τον χώρο του πολιτικού Κέντρου, χωρίς να προδώσει τις βασικές της αξίες και τα βασικά της πιστεύω. Μπορούμε με άλλα λόγια- για να το κάνω πιο συγκεκριμένο- να μιλάμε για την ανάγκη να παρέχουμε ασφάλεια στους πολίτες μας, απαραίτητη προϋπόθεση δημοκρατίας και ευημερίας, και ταυτόχρονα να προτείνουμε πολιτικές λύσεις που θα δώσουν περισσότερες ευκαιρίες στους λιγότερο προνομιούχους μέσα από μία βαθιά φιλελεύθερη προσέγγιση για την οικονομία. Δεν θεωρώ ότι οι ιδέες αυτές είναι ασύμβατες».

Ταυτόχρονα δήλωσε για την Συμφωνία των Πρεσπών ότι η ΝΔ δεν θα την κυρώσει στην Βουλή: «Το μεγάλο μας πρόβλημα με αυτή τη συμφωνία έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο συνδυασμός των συμφωνηθέντων τονώνει τον 'μακεδονικό' αλυτρωτισμό» λέει ο πρόεδρος της Ν.Δ. στην Deutsche Welle. «Δεν αναφέρομαι μόνο στο όνομα. Αναφέρομαι πρωτίστως στα ζητήματα της γλώσσας και της μακεδονικής εθνότητας, τα οποία αναγνωρίστηκαν επίσημα από αυτή τη συμφωνία για πρώτη φορά στην ιστορία των διαπραγματεύσεων με τη γειτονική χώρα. Διέβη τον Ρουβίκωνα ο κ.Τσίπρας σε αυτό. Η αναγνώριση της μακεδονικής εθνότητας, έτσι όπως προβλέπεται από τη συμφωνία, είναι πάρα πολύ προβληματική για μας. Η Ν.Δ. δεν θα κυρώσει τη συμφωνία αυτή όταν έρθει για ψήφιση στην ελληνική Βουλή. Και δεν θα την κυρώσει κιόλας αν, για οποιονδήποτε λόγο, η κυβέρνηση πέσει πριν από τις εκλογές και η συμφωνία έρθει προς κύρωση μετά τις εκλογές».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)