to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:35 | 29.01.2022

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Βγάλτε τα πρακτικά των συνεδριάσεων για τον χιονιά - Αρκετά με τα αλληλοκαρφώματα εντός της ΝΔ και τη μετάθεση ευθυνών»

Τώρα αποκαλύπτεται ότι τον συντονισμό που οδήγησε στο χάος τον είχε ο σκληρός πυρήνας του Μαξίμου, καθώς συμμετείχαν στις συσκέψεις για την προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού. Τις αποφάσεις τις πήραν ο "επιτελάρχης" κ. Σκέρτσος και ο... θεόσταλτος κ. Τριαντόπουλος, επισημαίνει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ - Τα 3 κρίσιμα ερωτήματα που έθεσε ο Γ. Ραγκούσης (βίντεο)


«Για έξι ολόκληρες μέρες το μόνο που ενδιέφερε το Μέγαρο Μαξίμου ήταν πως θα κρύψει τις τεράστιες προσωπικές ευθύνες του κ. Μητσοτάκη για το επιτελικό φιάσκο του χιονιά», επισημαίνει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του το πρωί του Σαββάτου και επισημαίνει πως «πρώτα έριξαν τις ευθύνες στην ΕΜΥ για να διαψευσθούν πανηγυρικά. Μετά, χωρίς να τους ενδιαφέρει αν θα γελοιοποιηθούν, έβγαλαν εκτός επικράτειας του κράτους Μαραθώνος και Κατεχάκη. Αργότερα όταν οι αντιδράσεις έγιναν χιονοστιβάδα αποφάσισαν να θυσιάσουν τον γαλάζιο Περιφερειάρχη κ. Πατούλη». 

Και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει:

Τώρα όμως αποκαλύπτεται ότι τον συντονισμό που οδήγησε στο χάος τον είχε ο σκληρός πυρήνας του Μαξίμου, καθώς συμμετείχαν στις συσκέψεις για την προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού. Τις αποφάσεις τις πήραν ο "επιτελάρχης" κ. Σκέρτσος και ο... θεόσταλτος κ. Τριαντόπουλος.

Σήμερα στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης ζήτησε εξηγήσεις απευθείας από τον κο Σκέρτσο και να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συσκέψεων. Πριν καλά καλά ο κος Σκέρτσος απαντήσει, έσπευσε να πάρει το λόγο η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ κα Αραμπατζή, για να αποκαλύψει ότι βεβαίως και υπάρχουν πρακτικά. Ενώ ο ένοχος υπουργός αμέσως μετά έκανε τον Κινέζο, λέγοντας ότι αγνοεί την ύπαρξή τους.

Αρκετά πια με την κοροϊδία. Αρκετά  με τα αλληλοκαρφώματα στο εσωτερικό της ΝΔ, αρκετά με τη μετάθεση ευθυνών.

Εδώ και τώρα να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συνεδριάσεων στην δημοσιότητα για να μάθει ο ελληνικός λαός όλη την αλήθεια και να σταματήσει το κρυφτούλι μπροστά στα μάτια των πολιτών. Διαφορετικά θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη.

Η στιχομυθία Ραγκούση - Σκέρτσου - Οι 3 κρίσιμες ερωτήσεις για την αποκάλυψη των ευθυνών της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Στην παρέμβασή του, ο κοινοβουλευτικού εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γ. Ραγκούσης, επισήμανε προς τον κ. Σκέρτσο, πως « επιτελικό κράτος για τον ελληνικό λαό και όχι για την κυβερνητική προπαγάνδα  είναι η προχθεσινή Κατεχάκη, επιτελικό κράτος είναι η προχθεσινή λεωφόρος Μαραθώνος, επιτελικό κράτος είναι η Αττική Οδός και οι χιλιάδες άνθρωποι που εγκλωβίστηκαν σ´ αυτή», και πρόσθεσε:

«Δε θα έπαιρνα τον λόγο, για να απαντήσω, άλλωστε στην πραγματικότητα κ. Σκέρτσο, είναι πυρήνας της πρότασης που έχουμε κάνει προς την Κυβέρνησή σας. Είναι η ουσία της πρότασης μομφής που υπερψηφίζεται από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά είναι πράγματι μία ευκαιρία περισσότερο για εσάς κ. Σκέρτσο ,για να δει το ελληνικό Κοινοβούλιο, αν εννοείτε, έστω και λίγο μερικά πράγματα από αυτά που είπατε προηγουμένως».

Στη συνέχεια ο Γ. Ραγκούσης υπέβαλε  3 πολύ συγκεκριμένες ερωτήσεις, «για να σας δώσουμε την ευκαιρία να απαντήσετε και να δούμε τι απ´ όλα αυτά που είπατε προηγουμένως εννοείτε.

Αυτό που αναφέρει σήμερα το ειδησεογραφικό site ieidiseis.gr, ότι εσείς προσωπικά ως Υπουργός στον Πρωθυπουργό, Υπουργός Επικρατείας και ο κ. Τριαντόπουλος, Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, είναι αλήθεια σύμφωνα με  αυτό που αναφέρεται στο site ieidiseis ότι συμμετείχατε στις προπαρασκευαστικές συσκέψεις που έγιναν για την προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας του χιονιά;

Και άρα είναι αλήθεια ότι εκτός από τον κ. Στυλιανίδη, δύο από τα επίλεκτα στελέχη του  κ. Μητσοτάκη μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου ,άρα το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, άρα ουσιαστικά κατ´ επέκταση ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης ήταν παρών στις συσκέψεις αυτές ;

2η  ερώτηση:

Είναι αλήθεια, κύριε Σκέρτσο ή όχι ότι η εταιρεία σε αυτές τις συσκέψεις, η εταιρεία «Αττική Οδός» εννοώ, σας ζήτησε να απαγορεύσετε προληπτικά τη διέλευση των φορτηγών από την Αττική Οδό και συνολικά και καθολικά των βαρέων οχημάτων;
Είναι αλήθεια αυτό; Ναι ή όχι;

Και 3η  ερώτηση, κύριε Σκέρτσο.

Κρατήθηκαν πρακτικά σε αυτές τις συσκέψεις;

Και θα τα δώσετε, κύριε Σκέρτσο αυτά τα πρακτικά άμεσα στη δημοσιότητα;

Ή θα μας αναγκάσετε να καταφύγουμε και γι΄ αυτά τα πρακτικά, όπως και για τα πρακτικά που ζητήσαμε στο πλαίσιο λειτουργίας της Εξεταστικής Επιτροπής για τη λίστα Πέτσα, να καταφύγουμε στη Δικαιοσύνη, για να τα πάρουμε και θα τα πάρουμε, κύριε Σκέρτσο».

Ο  υπ. Επικρατείας, Α. Σκέρτσος, (δεν) απάντησε ως εξής:

«κ. Ραγκούση δεν ανακαλύπτετε την πυρίτιδα ,έχει βγει Δελτίο Τύπου που αναφέρει ποιοι συμμετείχαν ,ποια στελέχη της Κυβέρνησης συμμετείχαν στη σύσκεψη, προφανώς συμμετείχα, όπως συμμετέχω σε πάρα πολλές συσκέψεις εκ του ρόλου μου.

Από εκεί και πέρα η εταιρεία όχι δε ζήτησε κι αυτό το οποίο συμφωνήθηκε μεταξύ της Τροχαίας, της Πολιτικής Προστασίας και όλων των παραχωρησιούχων ήταν αυτό το οποίο και εφαρμόστηκε και ορθά στη Νέα Οδό ,στην Εθνική οδό, όπου κινητοποιήθηκε εγκαίρως η εταιρεία εκεί και έκλεισε όπως έπρεπε ο δρόμος, αλλά δεν εφαρμόστηκε με ευθύνη της εταιρείας στην Αττική Οδό.

Όσον αφορά τα πρακτικά δε γνωρίζω αν υπάρχουν ,έχει βγει όμως αναλυτική ενημέρωση από την οποία, μπορείτε να δείτε ότι δεν έχει κρυφτεί απολύτως τίποτα σε σχέση με το τι έχει διαμειφθεί στη σύσκεψη αυτή.»

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)