to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:50 | 19.01.2022

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Τιμωρούν τους γονείς για τη νόσηση των παιδιών

Τιμωρητικές χαρακτήρισαν τις διατάξεις που προωθεί η κυβέρνηση εις βάρος των εργαζομένων γονέων που τα παιδιά τους είναι θετικά στον covid – 19, οι τομεάρχες Υγείας, Εργασίας και Παιδείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.


Αναλυτικά η κοινή δήλωση των Α.Ξανθού, Μ.Ξενογιαννακοπούλου και Ν.Φίλη

Τιμωρητικές διατάξεις προωθεί η κυβέρνηση εις βάρος των εργαζομένων γονέων που τα παιδιά τους είναι θετικά στον covid – 19

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφού άνοιξε τα σχολεία εν μέσω έξαρσης της πανδημίας και του αριθμού των κρουσμάτων χωρίς τα αναγκαία μέτρα και πρωτόκολλα τώρα, και ενώ μέχρι σήμερα έχουν νοσήσει πάνω από 35.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί, προωθεί τιμωρητικές διατάξεις εις βάρος των εργαζομένων γονέων που έχουν παιδιά θετικά στον covid-19, με τις οποίες επιβάλλει μεγάλη μείωση των αποδοχών τους και των ημερών της τακτικής άδειας τους. Είναι αδιανόητο να τιμωρούνται οι εργαζόμενοι γονείς και να πλήττεται το οικογενειακό εισόδημα για την αυτονόητη ανάγκη προστασίας και περίθαλψης των παιδιών τους που νοσούν. Η κυβερνητική αντίληψη και σε αυτήν την περίπτωση είναι αντικοινωνική και πλήττει τη δημόσια υγεία.

Σήμερα είναι αναγκαία η πρόβλεψη χορήγησης άδειας ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους γονείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που τα παιδιά τους βρίσκονται θετικά στον covid-19, χωρίς καμία μείωση αποδοχών και ημερών τακτικής άδειας, και με την αυτονόητη δυνατότητα επέκτασης της για όσες ημέρες τα παιδιά παραμένουν θετικά και χρειάζεται να παραμείνουν σπίτι. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση καταθέτουμε τροπολογία στη Βουλή και ζητούμε από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)