to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:44 | 22.06.2023

Πολιτική

Πυρά από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: ΠΑΣΟΚ και Μάντζος επιβεβαίωσαν ότι ήταν εκπρόσωπος fund κατά δανειολήπτη

Με την ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνει πως ο κ. Μάντζος λειτουργούσε ως εκπρόσωπος fund κατά δανειοληπτών και μάλιστα σε ελβετικό φράγκο, για τους οποίους χθες μόλις έβγαλε υποκριτικά ανακοίνωση - ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Δεν χρειάζεται τόσος εκνευρισμός και ύβρεις. Θα αρκούσε μία συγγνώμη από το ΠΑΣΟΚ για την υποκρισία σε βάρος των δανειοληπτών και των ανθρώπων που αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν και αγωνιούν για τα σπίτια τους»


(Ο Δημ. Μάντζος - φωτ. Κ. Τζούμας/Eurokinissi)

Έκθετος ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, o oποίος εμφανιζόταν στο πλευρό των πολιτών, που δεν μπορούν να βγάλουν τον μήνα λόγω της ακρίβειας, της ενεργειακής αλλά και της στεγαστικής κρίσης.

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Δημοκρατίας» με τίτλο: «Δικηγόρος των funds και ο Μάντζος του ΠΑΣΟΚ», ο ίδιος επιστρατεύτηκε από εταιρία διαχείρισης δάνειών (serviser) έναντι πολίτη, που χρωστούσε 55.000 ευρώ σε ελβετικά φράγκα για το στεγαστικό.

Πρόκειται για ζήτημα που «βασανίζει» πλήθος δανειοληπτών με ρήτρα ελβετικού φράγκου, που έχουν στεγαστικά δάνεια τα οποία έχουν διπλασιαστεί από τότε που τα συνήψαν, λόγω απρόβλεπτης αλλαγής στη συναλλαγματική ισοτιμία.

Πρόκειται για παλαιότερη υπόθεση, η «δικαιολογία» Μάντζου

Σε επιβεβαίωση του ρεπορτάζ της εφημερίδας «Δημοκρατία», προχώρησε ο ίδιος ο Δημήτρης Μάντζος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως «πρόκειται για παλαιότερη υπόθεση που χειρίστηκε το γραφείο στο οποίο βρίσκομαι και βρισκόμουν» ενώ συμπλήρωσε ότι από το 2019 έχει σταματήσει την ενεργό δικηγορία.

«Ας μου φέρει κάποιος έναν πλειστηριασμό, μια κατάσχεση που εγώ έχω υπογράψει, ας μου φέρει κάποιος ότι εγώ έχω αγοράσει κόκκινα δάνεια… Το γραφείο μας έχει αναλάβει εκατοντάδες οφειλέτες για την προστασία της πρώτης κατοικίας με βάση τον Νόμο του ΠΑΣΟΚ το 2010. Περιμένω αύριο το πρωτοσέλιδο που θα λέει δικηγόρος των οφειλετών. Έχουμε υποθέσεις διαμεσολάβησης, υποθέσεις οικονομικές και εμπορικές… Δεν θεωρώ μομφή τη δικηγορία», υποστήριξε ο Δημήτρης Μάντζος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ακόμα ότι η περίπτωσή του δεν είναι η ίδια με του Ανδρέα Πάτση της ΝΔ, καθώς όπως είπε «είναι τελείως διαφορετική. Εκεί έχουμε εισπρακτική εταιρεία και αγορά κόκκινων δανείων κάτω του κόστους. Έχουμε εισπρακτική, τηλέφωνα, κυνήγι… Δεν έχει καμία σχέση η μία πράξη με την άλλη».

Για «ταύτιση ΠΑΣΟΚ με ΝΔ στο "σύνδρομο Πάτση"» έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητώντας απαντήσεις από τον Νίκο Ανδρουλάκη, την ώρα που 700.000 ενυπόθηκα δάνεια «έχουν μεταβιβαστεί σε funds και να παίρνουν σειρά για πλειστηριασμό». Ακολούθησε σε υβριστικούς τόνους η απάντηση του ΠΑΣΟΚ (αναλυτικά παρακάτω) η οποία επιβεβαιώνει πως ο κ. Μάντζος λειτουργούσε ως εκπρόσωπος fund κατά δανειοληπτών και μάλιστα σε ελβετικό φράγκο, για τους οποίους χθες (21/6) μόλις έβγαλε υποκριτικά ανακοίνωση. 

«Δεν χρειάζεται τόσος εκνευρισμός και ύβρεις. Θα αρκούσε μία συγγνώμη από το ΠΑΣΟΚ για την υποκρισία σε βάρος των δανειοληπτών και των ανθρώπων που αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν και αγωνιούν για τα σπίτια τους», απάντησε εκ νέου η Κουμουνδούρου επισημαίνοντας: «Το δίλημμα πλέον καθίσταται ακόμα πιο καθαρό: Ασυδοσία των funds με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ή προστασία της πρώτης κατοικίας;».

Αναλυτικά το μπαράζ ανακοινώσεων:

ΣΥΡΙΖΑ: Ταύτιση ΠΑΣΟΚ με ΝΔ στο «σύνδρομο Πάτση

«Είναι μέγιστη υποκρισία το ΠΑΣΟΚ να ταυτίζεται με τη ΝΔ στο «σύνδρομο Πάτση» και την ίδια ώρα να εμφανίζεται ως προστάτης των αδύναμων και υπερχρεωμένων», σημείωσε στην πρώτη του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζοντας:

«Με 700.000 ενυπόθηκα δάνεια να έχουν μεταβιβαστεί σε funds και να παίρνουν σειρά για πλειστηριασμό, περιμένουμε μία απάντηση από τον κ. Ανδρουλάκη. Στις 25 Ιούνη οι πολίτες επιλέγουν: Ασυδοσία των funds ή προστασία της πρώτης κατοικίας;».

Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε η απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη

«Τα στελέχη της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν αμετανόητοι τυχοδιώκτες», απαντά το ΠΑΣΟΚ στην Κουμουνδούρου, αποδεχόμενο όμως επί της ουσίας ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επιστρατεύτηκε από εταιρία διαχείρισης δάνειών (serviser) έναντι πολίτη, που χρωστούσε 55.000 ευρώ σε ελβετικά φράγκα για το στεγαστικό.

«Το κόμμα, που ψήφισε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και αποτιμούσε δια στόματος του Αλέξη Τσίπρα ότι “25.000 πλειστηριασμοί δεν είναι και πολλοί”, που ενώ υποσχόταν “σεισάχθεια” παρέδωσε τα κόκκινα δάνεια εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών στα funds και μαζί με τη Νέα Δημοκρατία έβαλαν ταφόπλακα στην προστασία της πρώτης κατοικίας που πέτυχε το ΠΑΣΟΚ το 2010, επιχειρεί να συμψηφίσει ένα δικηγορικό γραφείο που έχει εκπροσωπήσει εκατοντάδες δανειολήπτες στα δικαστήρια για την προστασία της περιουσίας τους, με το σκάνδαλο Πάτση.

Ταυτίζει δηλαδή μια δικηγορική πράξη με την εξαγορά από τον κ. Πάτση κόκκινων δανείων αξίας 62,7 εκατομμυρίων ευρώ έναντι μόλις 4,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο πανικός τους δεν κρύβεται και θα επιστρατεύσουν κάθε αθέμιτο μέσο για να πολεμήσουν το ΠΑΣΟΚ.

Σε αυτό, εξάλλου, ταυτίζονται πλήρως με τη Νέα Δημοκρατία», αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη.

Και καταλήγει κάνοντας λόγο «για ψηφιακούς παρακρατικούς μηχανισμούς και μιντιακούς βραχίονες στην υπηρεσία τους», αφήνοντας νέα αιχμή προς τον ΣΥΡΙΖΑ ότι όφειλε «να έχει διαβάσει το μάθημα της κάλπης της 21ης Μαΐου».

«Θα αρκούσε μία συγγνώμη από το ΠΑΣΟΚ», επανέρχεται η Κουμουνδούρου

Αμέσως ήρθε και η απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ:

Με την ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνει πως ο κ. Μάντζος λειτουργούσε ως εκπρόσωπος fund κατά δανειοληπτών και μάλιστα σε ελβετικό φράγκο, για τους οποίους χθες μόλις έβγαλε υποκριτικά ανακοίνωση.

Δεν χρειάζεται τόσος εκνευρισμός και ύβρεις. Θα αρκούσε μία συγγνώμη από το ΠΑΣΟΚ για την υποκρισία σε βάρος των δανειοληπτών και των ανθρώπων που αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν και αγωνιούν για τα σπίτια τους.

Το δίλημμα πλέον καθίσταται ακόμα πιο καθαρό: Ασυδοσία των funds με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ή προστασία της πρώτης κατοικίας;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)