to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:18 | 05.02.2021

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Τα λουκέτα στην εστίαση θα έρθουν με υπογραφή Μητσοτάκη

«Ο κ. Μητσοτάκης να είναι σίγουρος. Τα λουκέτα και οι απολύσεις στην εστίαση δεν θα έχουν την υπογραφή του κ. Γεωργιάδη αλλά τη δική του», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αφού εδώ και ένα χρόνο έχει αφήσει τους επαγγελματίες της εστίασης στο έλεός τους μέχρι αφανισμού.

Αφού άρχισαν τα μαζικά λουκέτα και οι απολύσεις και αφού ο Υπουργός του χλεύασε ερειστικά την αγωνία επιβίωσης χιλιάδων καταστηματαρχών και εργαζομένων στην εστίαση, τώρα ο κ. Μητσοτάκης τους συνάντησε για να κατευνάσει τις ολοένα και αυξανόμενες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες.

Το μόνο που έκανε ωστόσο είναι να ανακυκλώσει τις υποσχέσεις για τα ίδια ανεπαρκή μέτρα, χωρίς να πει κουβέντα για μη επιστρεπτέα ενίσχυση και για κούρεμα των σωρευμένων χρεών της πανδημίας.

Ο κ. Μητσοτάκης να είναι σίγουρος. Τα λουκέτα και οι απολύσεις στην εστίαση δεν θα έχουν την υπογραφή του κ. Γεωργιάδη αλλά τη δική του.

Αποσπασματικά τα μέτρα για την εστίαση
Τη συνέχιση των αποσπασματικών μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί για τη στήριξη της εστίασης ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση του με επιχειρηματίες του κλάδου, επιβεβαιώνοντας εμμέσως ότι το lockdown θα συνεχιστεί και το Μάρτιο.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός μετά το φιάσκο που προέκυψε με τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος ζήτησε τα κλειδιά των επιχειρηματιών που διαμαρτύρονται για την έλλειψη στήριξης από την κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας, αντί αν ακούσει τα αιτήματα του κλάδου ο οποίος είναι κλειστός σχεδόν 7 μήνες, το μόνο που έκανε ήταν να δώσει παράταση στα ήδη αποφασισμένα μέτρα, τα οποία δεν φτάνουν.

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε η διατήρηση και για τον Μάρτιο της πλήρους απαλλαγής από την καταβολή ενοικίων για τα καταστήματά της εστίασης, το μισθολογικό κόστος θα παραμείνει μηδενικό, καθώς οι εργαζόμενοι σε αναστολή θα εξακολουθούν να αποζημιώνονται από την Πολιτεία, ενώ διατηρείται ο μειωμένος ΦΠΑ σε καφέ και μη αλκοολούχα ποτά έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον, ο μειωμένος ΦΠΑ θα επεκταθεί και στις μεταφορές, στα θέατρα, στους κινηματογράφους, όταν αυτοί λειτουργήσουν, αλλά και στο τουριστικό πακέτο ως και το Δεκέμβριο.

Τέλος, το κράτος θα καλύψει, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, πάγιες δαπάνες των επιχειρήσεων που χτυπήθηκαν από την περασμένη άνοιξη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)