to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:39 | 13.04.2023

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πάντα δίπλα στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο Πυροσβεστικό Σώμα και, ως αυριανή κυβέρνηση, θα αναβαθμίσει το ΠΣ και θα νομοθετήσει έναν σύγχρονο νόμο για την Πολιτική Προστασία


Την Τετάρτη 12/4/2023  πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος με τον Χ. Σπίρτζη, τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, την Χ. Καφαντάρη αναπλ. τομεάρχη Πολιτικής Προστασίας ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τη Φωτεινή Παντιώρα, συντονίστρια Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του κόμματος.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου 2023, που αρχίζει την 1η Μαΐου και άλλα ειδικότερα θέματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Πυροσβεστικό Σώμα (Π.Σ.).

Πολλά τα προβλήματα των εργαζομένων στο ΠΣ, όπως η χορήγηση ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους, το οποίο σήμερα δίνεται επιλεκτικά, διαχωρίζοντας για άλλη μια φορά τους εργαζόμενους, οι διακρίσεις που υπάρχουν στην αμοιβή της νυχτερινής απασχόλησης, οι τροποποιήσεις που πρέπει να γίνουν στον νόμο 4662/2020 και άλλα ειδικότερα ζητήματα.

Κορυφαίο θέμα, βέβαια, αποτελεί η ανάγκη ενίσχυσης του Σώματος με προσωπικό, καθώς υπάρχουν 3600 περίπου κενές οργανικές θέσεις  και παρά τις «υποσχέσεις» και ανακοινώσεις, φαίνεται ότι το Υπουργείο δεν είναι διατεθειμένο να προχωρήσει άμεσα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πάντα δίπλα στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο ΠΣ, αναδεικνύοντάς τα κοινοβουλευτικά, και ως αυριανή κυβέρνηση, γνωρίζοντάς τα θα αναβαθμίσει το ΠΣ και τους εργαζόμενους, νομοθετώντας παράλληλα ένα σύγχρονο νόμο για την Πολιτική Προστασία, που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των καιρών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)