to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:36 | 29.09.2021

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαψεύδει Μητσοτάκη - Γιατί κρύβει την επ' αόριστον ανανέωση της αμυντικής συμφωνίας;

Λίγες μόνο ώρες αφότου ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωνε ότι θα υπάρξει πενταετής ανανέωση της αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, το State Department τον διέψευσε κατηγορηματικά ανακοινώνοντας ότι επίκειται επ' αόριστον ανανέωση της αμυντικής συμφωνίας, τονίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, που επισημαίνει: «Επ’ αόριστον εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων σε ελληνικό έδαφος δεν έχει αποδεχθεί ποτέ καμία μεταπολιτευτική κυβέρνηση»


Με αφορμή τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που αναφέρει ότι «έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στην αναζήτηση κοινού εδάφους για την πιθανή αναβάθμιση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» μεταξύ  ΗΠΑ και Ελλάδας, ενώ σημειώνει ότι «μια νέα επικαιροποίηση θα συμπεριλαμβάνει την επ’ αόριστον χρονική παράταση της συμφωνίας», το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ επισημαίνει:

«Λίγες μόνο ώρες αφότου ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωνε ότι θα υπάρξει πενταετής ανανέωση της αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, το State Department τον διέψευσε κατηγορηματικά ανακοινώνοντας ότι επίκειται επ' αόριστον ανανέωση της αμυντικής συμφωνίας, τονίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης, όχι μόνο αποκρύπτει από τον ελληνικό λαό ένα τόσο σημαντικό θέμα εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, αλλά ψεύδεται χωρίς κανέναν ενδοιασμό, αναδεικνύει τον επικίνδυνο για τη χώρα τρόπο με τον οποίο εκλαμβάνει τον ρόλο του ως πρωθυπουργός.

Επ’ αόριστον εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων σε ελληνικό έδαφος δεν έχει αποδεχθεί ποτέ καμία μεταπολιτευτική κυβέρνηση. Δεν θα ξαφνιαστούμε αν η πρώτη που το σχεδιάζει είναι αυτή του κ. Μητσοτάκη, ωστόσο τον προειδοποιούμε ότι "λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο"».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)