to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:47 | 15.01.2023

Κοινωνία

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ρεθύμνου: Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των γιατρών του ΕΣΥ Ρεθύμνου

Με ανακοίνωσή της η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ρεθύμνου δηλώνει τη συμπαράστασή της στον αγώνα της «Ένωσης γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου» για τη βελτίωση του μοναδικού νοσοκομείου του νομού


Με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ρεθύμνου εκφραζει τη συμπαράστασή της στην Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου για τη βελτίωση της κατάστασης στο μοναδικό νοσοκομείο του νομού, του οποίου η ακραία υποστελέχωση προκαλεί συνθήκες αναξιοπρέπειας στο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, αλλά και ανασφάλεια στους κατοίκους της περιοχής. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Ν.Ε. Ρεθύμνου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εκφράζει τη συμπαράσταση της στον αγώνα της Ένωσης γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου για τη βελτίωση της κατάστασης στο μοναδικό Νοσοκομείο του Νομού μας. Οι απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες λόγω της ακραίας υποστελέχωσης που έχει επιβάλει με τις πολιτικές της η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, προκαλεί συνθήκες αναξιοπρέπειας στο ιατρικό νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου αλλά και ανασφάλεια για τη δυνατότητα παροχής υψηλής ποιότητας ιατρικών υπηρεσιών στις ρεθυμνιώτισσες και ρεθυμνιώτες.

Η πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση για το Νοσοκομείο μας, που αναμένεται να επιδεινωθεί από το νέος Νομοσχέδιο Πλεύρη Γκάγκα, που καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των νοσοκομειακών γιατρών και δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ οι ιδιώτες (με το αζημίωτο, από τις τσέπες των ασθενών φυσικά) καταλύοντας στην πράξη την εμβληματικότερη κατάκτηση του κινήματος της μεταπολίτευσης, το Δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας, δεν πρέπει να γίνει μια κανονικότητα. 

Η προσπάθεια της κυβέρνησης για υποβάθμιση της Β/βάθμιας Υγείας στο Νομό μας δε θα περάσει!

Καλούμε όλα μας τα μέλη, όλες τις ρεθυμνιώτισσες και τους ρεθυμνιώτες, να παραβρεθούν και να στηρίξουν στο μαζικό πανρεθεμνιώτικο συλλαλητήριο της Δευτέρας  16.1.23 καθώς επίσης και όλα μας τα μέλη που συμμετέχουν σε σωματεία συλλογικότητες αυτοδιοικητικά σχήματα να αναλάβουν πρωτοβουλίες σύνταξης ή/και να στηρίξουν ψηφίσματα συμπαράστασης του αγώνα των γιατρών ΕΣΥ που είναι τελικά αγώνας όλων των Ρεθυμνιωτών για ένα προσβάσιμο καθολικό ποιοτικό δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας.

Στηρίζουμε τα αιτήματα της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ τα οποία θα είναι και οδηγός της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που θα προκύψει μετά τις επερχόμενες εκλογές.

Ρέθυμνο 15/01/2023»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)