to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:14 | 06.11.2020

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ποιες οι ενέργειες του υπ. Προστασίας του Πολίτη για τις πράξεις ακροδεξιών υβριστών αστυνομικών;

Την ανοχή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε δημόσιες πράξεις ακροδεξιών υβριστών αστυνομικών καταγγέλλουν με ερώτηση τους, ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστος Σπίρτζης και η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.


Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Χ. Σπίρτζης και Ο. Γεροβασίλη:  "Η ανοχή της πολιτικής ηγεσίας έχει φτάσει σε βαθμό που οι ακροδεξιοί θύλακες, διατυπώνουν όχι τις πολιτικές τους απόψεις ή τις προτιμήσεις τους αλλά ύβρεις και άθλιες εκφράσεις εναντίον στελεχών κομμάτων της αντιπολίτευσης" και προσκομίζουν τις δημόσιες αναρτήσεις συγκεκριμένων αστυνομικών που υβρίζουν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον πρώην Πρωθυπουργό και Αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ρωτούν του Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ποιες θεσμικές αλλαγές προτίθεται να λάβει για την προστασία του κύρους και του ρόλου της ελληνικής αστυνομίας και της δημοκρατίας μας από τέτοιες συμπεριφορές ακροδεξιών στοιχείων.  
 

 

Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση
 
Στους 15 μήνες διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ, έχουμε τονίσει πολλές φορές την δράση ακροδεξιών θυλάκων, εντός της αστυνομίας, που με τις πράξεις τους ντροπιάζουν την πλειοψηφία των Ελλήνων αστυνομικών και την δημοκρατία.

Έχουμε αναδείξει επίσης πολλές φορές συμπεριφορές και δράσεις ακροδεξιών αστυνομικών που δεν αρμόζουν σε μια δημοκρατία.

Δυστυχώς το μήνυμα που έχουν λάβει από την κυβέρνηση της ΝΔ είναι αυτό που διατύπωσε δημόσια συνδικαλιστής, ταγμένος στις τάξεις της ΝΔ: «αυτό ζητούσαμε να μας λυθούν τα χέρια».

Αποδεικνύεται όμως ότι τα χέρια αυτής της μειοψηφίας των αστυνομικών λύθηκαν για την συχνή άσκηση βίας σε πολίτες, με την ανοχή και πολλές φορές την κατεύθυνση και τις εντολές  της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η ανοχή της πολιτικής ηγεσίας έχει φτάσει σε βαθμό που οι ακροδεξιοί θύλακες, διατυπώνουν όχι τις πολιτικές τους απόψεις ή τις προτιμήσεις τους αλλά ύβρεις και άθλιες εκφράσεις εναντίον στελεχών κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Το θράσος τους, που ξεπερνά κάθε όριο και η μη λήψη καμίας απολύτως πρόνοιας ή τιμωρίας τους αποδεικνύει την ανοχή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που δεν τους έλυσε μόνο τα χέρια αλλά και το στόμα στις ιδιαίτερα προσβλητικές ύβρεις τους.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι δημόσιες αναρτήσεις των αστυνομικών Αθανάσιου Καρακατσάνη και Κωνσταντίνου Ηλιόπουλου, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που υβρίζουν τον πρώην Πρωθυπουργό και Αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Σας προσκομίζουμε τις υβριστικές αναρτήσεις και σας καλούμε να αναλογισθείτε τις ευθύνες αλλά και τις νουθεσίες σας απέναντι στους νέους ανθρώπους και τους μαθητές, όταν ανέχεστε τέτοιες συμπεριφορές.

Παρά την προ καιρού δέσμευση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου Ελευθέριου  στη Βουλή για την ελάχιστη πράξη που όφειλε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να έχει προχωρήσει, τον πειθαρχικό έλεγχο του ενός ακροδεξιού υβριστή αστυνομικού, έχουμε γνώση ότι δεν έχετε μέχρι σήμερα αποφασίσει την παραπομπή του.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: 

 

·       Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί ή προτίθεστε να προβείτε για τις αναρτήσεις των αστυνομικών Αθανάσιου Καρακατσάνη και Κωνσταντίνου Ηλιόπουλου και πότε;

·       Ποιες θεσμικές αλλαγές προτίθεστε να λάβετε για την προστασία του κύρους και του ρόλου της ελληνικής αστυνομίας και της δημοκρατίας μας από τέτοιες συμπεριφορές ακροδεξιών στοιχείων;

·       Ποιες διαδικασίες προτίθεστε να θεσμοθετήσετε ώστε η ανοχή τέτοιων συμπεριφορών από την ιεραρχία της αστυνομίας και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, απέναντι σε πολίτες και στελέχη κομμάτων της αντιπολίτευσης, να μην συνεπάγεται την ατιμωρησία τους;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)