to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:19 | 20.10.2022

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Όταν ο νεοφιλελευθερισμός συναντά τη γελοιότητα εμφανίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη»

«Ο κ. Κυρανάκης επιβεβαιώνει πως όταν ο νεοφιλελευθερισμός συναντά τη γελοιότητα εμφανίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη» σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τρολάροντας τη σημερινή δήλωση του Κ. Κυρανάκη, ο οποίος υποστήριξε ότι οι πλούσιοι τρώνε περισσότερα μακαρόνια από τους φτωχούς.


«Ο κ. Κυρανάκης επιβεβαιώνει πως όταν νεοφιλελευθερισμός συναντά τη γελοιότητα εμφανίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη», με αυτή τη φράση τρολάρει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τη σημερινή δήλωση του Κ. Κυρανάκη, ο οποίος δήλωσε ότι οι πλούσιοι καταναλώνουν περισσότερα μακαρόνια και έτσι αυξάνεται ο ΦΠΑ που εισπράττει το κράτος... 

Άφθονο γέλιο στους χρήστες των κοινωνικών δικτύων πρόσφερε σήμερα ο κ. Κυρανάκης, ο οποίος δήλωσε ότι δεν μειώνεται ο ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και δη στα τρόφιμα, επειδή οι πλούσιοι καταναλώνουν περισσότερα, άρα από αυτούς προέρχονται τα αυξημένα έσοδα του ΦΠΑ, με τα οποία η κυβέρνηση βοηθά όσους δεν μπορούν να ψωνίσουν λόγω ακρίβειας!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Μέχρι τώρα ξέραμε πως ο κ. Μητσοτάκης δεν μειώνει τον ΕΦΚ στα πιο ακριβά καύσιμα της Ευρώπης, για να μην ευνοηθούν οι πλούσιοι που έχουν Καγιέν.

Σήμερα μάθαμε από τον κ. Κυρανάκη πως δεν μειώνει και τον ΦΠΑ στα τρόφιμα, γιατί οι πλούσιοι καταναλώνουν περισσότερα μακαρόνια και έτσι με τα αυξημένα έσοδα από τον ΦΠΑ η κυβέρνησή του βοηθά όσους δεν μπορούν να ψωνίσουν λόγω ακρίβειας, που προκύπτει και από τον ΦΠΑ!

Το μόνο που τους έχει μείνει να πουν είναι ότι έχουμε το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη για να τα παίρνουν από όσους έχουν βίλες και να κάνουν κοινωνική πολιτική.

Συμπέρασμα: όταν ο νεοφιλελευθερισμός συναντά τη γελοιότητα εμφανίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Όσο για τον κ. Κυρανάκη, η πλήρης και... βαθυστόχαστη τοποθέτησή του στην εκπομπή «Παρεμβάσεις» του BlueSky ήταν η εξής: 

«Προφανώς και όλοι θα θέλαμε ο ΦΠΑ να είναι χαμηλότερος. Τι συμβαίνει όμως εδώ; Ναι, ο πλούσιος και ο φτωχός - δεν μου αρέσουν αυτές οι λέξεις αλλά ας τις χρησιμοποιήσω και εγώ για την οικονομία της συζήτησης - έχουν διαφορά στην κατανάλωση. Δηλαδή τι συμβαίνει εδώ; Θα πληρώσουν μεν τον ίδιο φόρο στα μακαρόνια, όμως ένας πλούσιος που έχει περισσότερα χρήματα θα καταναλώσει και περισσότερο. Άρα η μεγαλύτερη κατανάλωση, τα περισσότερα πακέτα μακαρόνια, να το πω έτσι, αποδίδουν παραπάνω ΦΠΑ στα κρατικά ταμεία από τα οποία επιλέγει η κυβέρνηση να ενισχύσει αδύναμους και μεσαία τάξη». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)