to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Οι εκτιμήσεις για τον Μητσοτάκη που καταρρέει δημοσκοπικά και το δίλημμα της κάλπης

Το δίλημμα της κάλπης είναι σαφές, από τη μία πλευρά η πολιτική αστάθεια υπό τον Μητσοτάκη και από την άλλη η πολιτική σταθερότητα με μια προοδευτική κυβέρνηση


Στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επικρίνουν τον πρωθυπουργό για το γεγονός ότι επέλεξε να ανακοινώσει την ημερομηνία των εκλογών από την τηλεόραση. Παρά το κυβερνητικό αφήγημα, πάντως, περί αυτοδυναμίας, υπάρχει η εκτίμηση στην αξιωματική αντιπολίτευση πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ καταρρέει δημοσκοπικά, έχει ως βασική του στρατηγική να οδηγήσει τη χώρα σε πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις. Βασικός του στόχος, λένε, «να εκβιάσει ένα πλέον άπιαστο -για τον ίδιο- όνειρο». Δεν θα διστάσει λοιπόν να «επενδύσει» στην πολιτική αστάθεια για να επιτύχει τον σκοπό του. Αυτό υποστηρίζουν τουλάχιστον οι παροικούντες την Κουμουνδούρου.

Εκφράζουν δε την πεποίθηση ότι πλέον δεν υπάρχει σημείο επιστροφής για το γαλάζιο στρατόπεδο και τον πρωθυπουργό, με τον ορίζοντα της προοδευτικής διακυβέρνησης να είναι όχι απλώς στόχος αναγκαίος αλλά και απολύτως εφικτός. Η εν λόγω εκτίμηση δεν αποτελεί μια ανυπόστατη θεώρηση, αλλά αποτυπώνεται, όπως τονίζουν, με καθαρό τρόπο και στα δημοσκοπικά ευρήματα του τελευταίου διαστήματος. Όπως έχουν υπογραμμίσει κατ’ επανάληψη πολιτικοί αναλυτές και δημοσκόποι, το γεγονός του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη αποτελεί «τομή» και επιδρά καταλυτικά στο πολιτικό σκηνικό, αλλάζοντας δεδομένα, εκλογικές συμπεριφορές και συσχετισμούς. Σ’ αυτό το πλαίσιο πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη οι κινητοποιήσεις των πολιτών, οι οποίες είχαν αφενός διάρκεια, αφετέρου πρωτόγνωρη μαζικότητα.

Απομονωμένος πρωθυπουργός

Το δίλημμα λοιπόν της κάλπης είναι σαφές, όπως σημειώνουν στην ΑΥΓΗ πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Από τη μία πλευρά η πολιτική αστάθεια υπό τον Μητσοτάκη και από την άλλη η πολιτική σταθερότητα με μια προοδευτική κυβέρνηση. Από τη μία πλευρά η λογική της συγκάλυψης, των ψεμάτων, της αδιαφάνειας και της απαξίωσης των δημόσιων υποδομών και από την άλλη η αλήθεια, η δικαιοσύνη και ένα κράτος υπέρ των πολλών, που θα λειτουργεί με λογοδοσία, διαφάνεια και δημοκρατία. Σ’ αυτό το πλαίσιο, κύκλοι της Κουμουνδούρου υπογραμμίζουν ότι ο Κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε πολιτική απομόνωση, ενώ την ίδια στιγμή διαχειρίζεται με αποκλειστικά επικοινωνιακό τρόπο την τραγωδία της 28ης Φεβρουαρίου. «Αναζητά ευθύνες σε όλους τους άλλους πέραν του ίδιου και της κυβέρνησής του» αναφέρουν χαρακτηριστικά κομματικές πηγές, υπενθυμίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία κυβερνά τα μισά χρόνια της Μεταπολίτευσης και ο ίδιος είναι πρωθυπουργός από το 2019 έως σήμερα.

Πυρά Ηλιόπουλου κατά Σκέρτσου

«Η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για τη συγκάλυψη». Αυτό δήλωσε ο υπεύθυνος Στρατηγικής Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 105,5 Στο Κόκκινο. Από την πλευρά του, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε δριμύ «κατηγορώ» κατά του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου. Αφορμή στάθηκε η δήλωση του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, ο οποίος επιχείρησε να «συνδέσει» το δίλημμα των εκλογών με τον προφυλακισμένο σταθμάρχη. «Με τη φράση του αυτή, ο κ. Σκέρτσος έχει θέσει πολύ ψηλά τον πήχη της χυδαιότητας - μέχρι να τον ξεπεράσει κάποιος άλλος από το πολιτικό προσωπικό του κ. Μητσοτάκη» ανέφερε ο Ν. Ηλιόπουλος. Την ίδια ώρα, καταλόγισε σε όλη την κυβέρνηση ρεσιτάλ χυδαιότητας, τονίζοντας ότι «είναι κρίσιμο ο προοδευτικός, ο αριστερός και δημοκρατικός κόσμος να μην ακολουθήσει την κυβέρνηση σ’ αυτόν τον κατήφορο».

«Δεν χρειάζεται νομίζω να υπενθυμίσουμε το πώς βρέθηκε ο συγκεκριμένος σταθμάρχης σ’ αυτή τη θέση, μια διαδικασία που είναι ξεκάθαρα πολιτικό ρουσφέτι του βαθέος κράτους του Κ. Μητσοτάκη» πρόσθεσε. Τέλος, ο υπεύθυνος Στρατηγικής Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ξεκαθάρισε ότι ασφάλεια σημαίνει, μεταξύ άλλων, ασφαλείς μεταφορές, δημόσια Υγεία αλλά και «να μην τελειώνει το εισόδημα στις 20 του μήνα». Αντίστοιχα, ασφάλεια σημαίνει και η ύπαρξη ενός θεσμικού πλαισίου που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)