to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:22 | 26.04.2022

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Να καταλάβει ο Μητσοτάκης ότι δεν είναι αυλάρχης των Γλύξμπουργκ

Το νέο "unfair" της οικογένειας Μητσοτάκη δεν θα μείνει αναπάντητο στις κάλπες αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει ότι το Τατόι αποτελεί κτήμα του ελληνικού λαού


Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία προκαλεί η μετάβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σκωτία όπου θα φιλοξενηθεί στο ιστορικό κτήμα και τα κτίρια του 18ου αιώνα του Dumfries House. Η αξιωματική αντιπολίτευση μιλά για "unfair" του πρωθυπουργού και τον καλεί να μην ενεργεί ως αυλάρχης των Γλύξμπουργκ.

«Ο κ. Μητσοτάκης καλό θα ήταν να αντιληφθεί ότι πρέπει να ενεργεί, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ως εκλεγμένος πρωθυπουργός και όχι ως αυλάρχης των Γλύξμπουργκ» τονίζει ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Όπως σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «συνιστά δε μέγιστη προσβολή προς τους πολίτες την ώρα που τα ελληνικά νοικοκυριά δοκιμάζονται από την ακρίβεια, λόγω της ανεπάρκειας του και της ασυλίας που παρέχει στην αισχροκέρδεια, να ταξιδεύει στην Σκωτία για να αποκτήσει τεχνογνωσία στην αξιοποίηση... βασιλικών κτημάτων».

«Το Τατόι αποτελεί κτήμα του ελληνικού λαού που πλήρωσε γι' αυτό τον λόγο αδρά αποζημίωση στην τέως βασιλική οικογένεια, η οποία-ως γνωστόν- είχε προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγει πως «το νέο "unfair" της οικογένειας Μητσοτάκη δεν θα μείνει αναπάντητο από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες όποτε τολμήσει να στήσει κάλπες».

Κάνει ότι δεν κατάλαβε η ΝΔ

«Ότι το ψέμα και η υποκρισία είναι ταυτόσημα με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστό» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, απαντώντας στα πυρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Όταν ο κ. Τσίπρας υποδεχόταν τον Πρίγκηπα Κάρολο στην Αθήνα το 2018, μιλούσε για “επίσκεψη ορόσημο”. Σήμερα που ο Πρωθυπουργός αποδεχόμενος πρόσκληση του Πρίγκηπα Καρόλου τον συναντά στη Σκωτία, ο ΣΥΡΙΖΑ ψελλίζει διάφορα ακατανόητα συνομωσιολογικά. Ύστερα αναρωτιούνται γιατί ουδείς τους παίρνει στα σοβαρά», σχολιάζει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ, λες και το ζήτημα είναι η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Σκωτία.

«Το θέμα είναι οι επιδιώξεις του κ. Μητσοτάκη να αποκαταστήσει το όνομα των Γλύξμπουργκ στη σύγχρονη ελληνική ιστορία»

Άμεσα ήρθε η (νέα) απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στο Γραφείο Τύπου της ΝΔ:

Η σημερινή ηγεσία της ΝΔ επιβεβαίωσε ξανά πως το κόλλημα που έχει με τους Γλύξμπουργκ είναι διαχρονικό και αταλάντευτο.

Κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν πως το θέμα δεν είναι η συνάντηση ενός Έλληνα πρωθυπουργού με τον Πρίγκηπα Κάρολο.

Το θέμα είναι οι επιδιώξεις του κ. Μητσοτάκη να αποκαταστήσει το όνομα των Γλύξμπουργκ στη σύγχρονη ελληνική ιστορία, κάτι για το οποίο τόσο ο ελληνικός λαός, όσο και ο ιδρυτής του κόμματός του και τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής αποφάνθηκαν οριστικά το 1974.

Ο κ. Μητσοτάκης προκειμένου να ξαναγράψει τις πιο μελανές σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, δεν διστάζει να προσβάλλει χιλιάδες αγωνιστές της Δημοκρατίας, αλλά και το ίδιο του το κόμμα.

Του συνιστούμε για άλλη μια φορά να σταθεί στο ύψος του πρωθυπουργικού του αξιώματος και να μην συμπεριφέρεται ως αυλάρχης των Γλύξμπουργκ.

Άλλωστε έχουν περάσει σχεδόν 60 χρόνια από την Αποστασία και, παρά την… κατανοητή οικογενειακή αβροφροσύνη, δεν υπάρχει πλέον λόγος να καταθέτει δημόσια - και μάλιστα ως πρωθυπουργός - διαπιστευτήρια στον τέως.

Μητσοτάκης σε Κάρολο: Τατόι όπως Dumfries House

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, που έγινε ύστερα από πρόσκληση του Πρίγκιπα της Ουαλίας, ο Έλληνας Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 26/4) στο ιστορικό κτήριο και στο κτήμα, τα οποία διαχειρίζεται από το 2007 το Ίδρυμα του Πρίγκιπα (The Prince's Foundation), προχωρώντας σε σημαντικά έργα αποκατάστασης ώστε να διαφυλαχθεί η σημαντική πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.

Στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Πρίγκιπα Κάρολο, ο οποίος για άλλη μια φορά εκδηλώνει το ενδιαφέρον του για την Ελλάδα, βρέθηκε η ολιστική στρατηγική που έχει εφαρμόσει το Ίδρυμα του Πρίγκιπα για την αποκατάσταση της έπαυλης Dumfries και του κτήματος που την περιβάλλει, την ανάπτυξη εκπαιδευτικών, περιβαλλοντικών και πολιτιστικών δράσεων και την ανάδειξη του κτήματος σε «πράσινο» τοπόσημο που είναι ανοιχτό στους πολίτες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και προσφέρει θέσεις εργασίας στην τοπική κοινωνία.

Δίνοντας έμφαση στη σύνδεση με τη φύση, το Ίδρυμα του Πρίγκιπα υποδέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες μαθητές στο Dumfries, προσφέροντας προγράμματα που εστιάζουν στον σεβασμό για το φυσικό περιβάλλον, στα οποία περιλαμβάνονται μαθήματα για πρακτικές αειφορίας, την παραγωγή τροφής και για την κηπουρική.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε πως στόχος του είναι η ανάλογη ανάδειξη του κτήματος και των εγκαταστάσεων του Τατοΐου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)