to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:41 | 10.03.2023

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: «Με αυτούς που διόρισε εδώ και 4 χρόνια θα συγκρουστεί ο κ. Μητσοτάκης;»

Όπως αποκαλύπτεται σχεδόν ολόκληρο το διοικητικό συμβούλιο της ΤΡΕΝΟΣΕ αποτελείται από στελέχη και πολιτευτές της ΝΔ - «Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι η λύση στην παθογένεια, είναι η παθογένεια» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις βαθύτατα υποκριτικές δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια του χθεσινού υπουργικού συμβουλίου εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Και αυτό διότι αποκαλύπτεται ότι το ΔΣ της ΕΡΓΟΣΕ έχει γεμίσει από στελέχη και πολιτευτές της ΝΔ, την ώρα που ο πρωθυπουργός έλεγε ότι θα «συγκρουστεί με το σκοτεινό κράτος του αναχρονισμού, ένα κράτος που μπορεί να παίρνει διάφορα κομματικά χρώματα, αλλά που παραμένει βαθύ».

Όπως σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση, «ο κ. Μητσοτάκης, μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης, είπε ότι θα ανατρέψει το βαθύ κράτος που στηρίζεται σε μικροκομματικά τερτίπια. Κάτι που θέλουν όλοι οι Έλληνες.

Αυτό που δεν είπε όμως είναι ποιος έχτισε αυτό το πελατειακό κράτος.

Γιατί σήμερα αποκαλύπτεται ότι σχεδόν ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΓΟΣΕ –που είχε διορίσει η κυβέρνηση– είναι στελέχη και πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας. Ο ορισμός δηλαδή του ρουσφετιού, της αναξιοκρατίας. Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι η λύση στην παθογένεια, είναι η παθογένεια».

Όπως ανέφερε το ieidiseis.gr, με την ανάληψη της διακυβέρνησης τον Ιούλιο του 2019 διορίζεται πρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ ο Χρόνης Ακριτίδης. Πρόκειται για υποψήφιο της ΝΔ στην Κοζάνη, ο οποίος απέτυχε να εκλεγεί, αλλά επιβραβεύθηκε για τις υπηρεσίες του στο κόμμα με τη θέση του Προέδρου της ΕΡΓΟΣΕ.

Στην ΕΡΓΟΣΕ τοποθετήθηκε και ο Χρήστος Βίνης, ο οποίος μετά την απομάκρυνση του Χρόνη Ακριτίδη ανέλαβε τη θέση του προέδρου του 2020. Πρόκειται για στέλεχος της ΔΑΠ και εν συνεχεία της παράταξης της ΝΔ στο ΤΕΕ.

Αντίστοιχη πορεία από τη ΔΑΠ και τη «γαλάζια» παράταξη του ΤΕΕ ακολούθησε και ο Ιωάννης Ξιφαράς.

Στη θέση του αντιπροέδρου της ΕΡΓΟΣΕ βρίσκεται ο Θεόδωρος Παπαφιλίππου, στέλεχος της ΝΔ και διατελέσας στο παρελθόν αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού Συντονισμού και Εκλογικής Ετοιμότητας.

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΓΟΣΕ έχει οριστεί και ο Ιωάννης Ρούκας, ο οποίος έχει διατελέσει στη θέση του αναπληρωτή Γραμματέα Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας.

Επίσης, μέλος του ΔΣ της ΕΡΓΟΣΕ είναι ο Χρήστος Παληός. Με την επιφύλαξη για τυχόν λάθος ή απλή συνωνυμία, Χρήστος Παληός είναι επίσης μέλος της ΝΔ και έχει διατελέσει και υπεύθυνος Τομέα Υποδομών, Δικτύων και Ενέργειας στη ΝΟΔΕ Λάρισας.

Επίσης μέλος του ΔΣ της ΕΡΓΟΣΕ είναι και ο Άγγελος Νάνος. Πάλι με την επιφύλαξη συνωνυμίας, Άγγελος Νάνος υπάρχει και στέλεχος της ΝΔ από την Κέρκυρα, που έχει διατελέσει και τομεάρχης στη Γραμματεία Οργανωτικού της ΝΔ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«Ολόκληρο το ΔΣ της ΕΡΓΟΣΕ στελέχη και πολιτευτές της ΝΔ – Με αυτούς που διόρισε εδώ και 4 χρόνια θα συγκρουστεί ο κ. Μητσοτάκης;

Ο κ. Μητσοτάκης, μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης, είπε ότι θα ανατρέψει το βαθύ κράτος που στηρίζεται σε μικροκομματικά τερτίπια. Κάτι που θέλουν όλοι οι Έλληνες.

Αυτό που δεν είπε όμως είναι ποιος έχτισε αυτό το πελατειακό κράτος.

Γιατί σήμερα αποκαλύπτεται ότι σχεδόν ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΓΟΣΕ –που είχε διορίσει η κυβέρνηση– είναι στελέχη και πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ορισμός δηλαδή του ρουσφετιού, της αναξιοκρατίας. Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι η λύση στην παθογένεια, είναι η παθογένεια».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)