to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:30 | 16.07.2021

Αυτοδιοίκηση

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: «Λαγός» απολύσεων ο κ. Γεωργιάδης - Να σταματήσει η κυβέρνηση κάθε τέτοια συζήτηση

«Ο κ. Μητσοτάκης για να καλύψει την αποτυχία του μεταθέτει την ευθύνη στους πολίτες. Κάθε μέρα βγάζει έναν υπουργό του για «λαγό», προωθώντας απολύσεις είτε στον ιδιωτικό, είτε στον δημόσιο τομέα», σημειώνει η Κουμουνδούρου


«Ας ασχοληθεί επιτέλους ο κ. Μητσοτάκης με την αντιμετώπιση της πανδημίας που πάλι βρίσκεται εκτός ελέγχου από τις παλινωδίες του και ας καταστρώσει ένα σοβαρό πλάνο υλοποίησης του εμβολιασμού. Οι απειλές και η στρατηγική του κοινωνικού αυτοματισμού σαμποτάρουν την προσπάθεια του εμβολιασμού», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και επισημαίνει:

«Καλούμε τους πολίτες να αγνοήσουν τις κυβερνητικές προσβολές και να εμβολιαστούν με αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει τώρα κάθε συζήτηση για απολύσεις και αναστολές εργασίας».

Οι δηλώσεις Γεωργιάδη

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο υπ. Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, δήλωσε ότι τα δικαστήρια θα κρίνουν αν η απόλυση του εργαζομένου έγινε καταχρηστικά ή όχι. «Η κείμενη νομοθεσία καλύπτει τις επιχειρήσεις που κρίνουν ότι εργαζόμενος που αρνείται να εμβολιαστεί εμποδίζει την λειτουργία της επιχείρησης», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τον δημόσιο τομέα, ο υπ. Ανάπτυξης, στα «βήματα» του Μ. Βορίδη, ανέφερε πως από την 1η Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι που καλούνται υποχρεωτικά να εμβολιαστούν και δεν το κάνουν, θα μπαίνουν αυτομάτως σε αναστολή και το πειθαρχικό θα αποφασίζει αν θα απολυθούν ή όχι. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι για να απολυθεί κάποιος εργαζόμενος του δημοσίου, θα πρέπει είτε να σταματήσει να υφίσταται η θέση του είτε να υπάρξει απόφαση του πειθαρχικού, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αδ. Γεωργιάδη (διαβάστε αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)