to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:16 | 21.11.2022

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Κάτω τα χέρια από τα σπίτια των ανθρώπων - Προστασία της πρώτης κατοικίας εδώ και τώρα

«Αναλαμβάνετε την ευθύνη γι' αυτή την αδιανόητη και εξαιρετικά δυσχερή κοινωνική κατάσταση; Προτίθεστε να κάνετε κάτι για να βάλετε φραγμό στην ασυδοσία των funds και των servicers;» ρωτά εύλογα η Έφη Αχτσιόγλου τον Σταϊκούρα με αφορμή την εισβολή της αστυνομίας στο σπίτι της Ιωάννας Κολοβού


(φωτ.: EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Τεράστιες αντιδράσεις απέναντι στη βαρβαρότητα που βίωσε το σημερινό πρωϊνό η Ιωάννα Κολοβού, όταν η αστυνομία γκρέμισε την πόρτα και την τραυμάτισε προκειμένου να κάνει έξωση στο σπίτι της.

Η συγκέντρωση αλληλεγγύης που έλαβε χώρα ήδη από νωρίς το πρωί έξω από το σπίτι της στα Ιλίσια, ανανεώθηκε για σήμερα στις 4.30 το απόγευμα. Στο πλευρό της θα βρεθούν οργανώσεις, κόμματα και φορείς.

Ωστόσο, και το πρωί υπήρχε τεράστια κινητοποίηση κόσμου, αλλά και βουλευτών που πήγαν να προασπίσουν το δικαίωμά της χαμηλοσυνταξιούχου στην α' κατοικία.

Ενδεικτικά, έξω από το σπίτι της βρέθηκε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Όλγα Γεροβασίλη, ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης και ο βουλευτής του Μέρα25 Κρίτων Αρσένης. 

Ακόμα και εκείνοι που δεν βρέθηκαν εκεί, έστειλαν τα δικά τους μηνύματα με τον δικό τους τρόπο.

Όλγα Γεροβασίλη: Σήμερα ξετυλίχθηκε μπροστά μας η υλοποίηση μιας πολύ άδικης απόφασης

Στην συγκέντρωση αλληλεγγύης ξω από το σπίτι της Ιωάννας Κολοβού βρέθηκε και η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία ανέφερε πως «σήμερα ξετυλίχθηκε μπροστά μας η υλοποίηση μιας πολύ άδικης απόφασης σε βάρος μιας γυναίκας χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου για χρέος σε κάρτα 10.000 ευρώ».

«Από τη μια η άδικη απόφαση την εποχή των «Πάτσηδων», την εποχή που τα «κοράκια» έχουν ορμίσει στους αδύναμους συμπολίτες μας. Από την άλλη ο τρόπος εκτέλεσης μια άδικης απόφασης που παραπέμπει σε καταδίωξη σκληρά ποινικού ατόμου», τονίζει με νόημα η ίδια και συνεχίζει περιγράφοντας πως «έσπασαν την πόρτα στις 07:00 το πρωί, μπούκαραν, χτύπησαν τη γυναίκα στο χέρι, δεν της επέτρεπαν να πάει στην τουαλέτα, ξεσηκώθηκε η πολυκατοικία, τα παιδιά που πήγαιναν σχολείο».

Την δήλωσή της ολοκληρώνει διαμηνύοντας ότι «αυτές είναι οι μέρες που ζούμε, σε ένα κράτος υποτίθεται ευνομούμενο, ένα κράτος που υποτίθεται ότι προστατεύει τα δικαιώματα των ανθρώπων που πλήττονται. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του».

Έφη Αχτσιόγλου: Αποτρόπαιες οι εικόνες στο σπίτι της κας Κολοβού – Αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Από το βήμα της Βουλής έστειλε το μήνυμα η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έφη Αχτσιόγλου.

«Σήμερα το πρωί είδαμε αποτρόπαιες εικόνες στο σπίτι της δημοσιογράφου της κας Κολοβού της οποίας το σπίτι πλειστηριάζεται για μία οφειλή 15.000 ευρώ σε πιστωτικές κάρτες. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζετε», δήλωσε στην πρωτολογία της η κα Αχτσιόγλου απευθυνόμενη προς τον κ. Σταϊκούρα.

Στην ομιλία της, η Έφη Αχτσιόγλου έθεσε κάποια ερωτήματα τα οποία είναι πάντα επίκαιρα, ωστόσο ένας λόγος παραπάνω είναι η σημερινή επικαιρότητα που «φωτογραφίζει» την εξαθλίωση μίας χαμηλοσυνταξιούχου να σέρνεται με τη βία έξω από το σπίτι της για 10.000 ευρώ χρέη σε κάρτες.

Απευθυνόμενη στον κ. Σταϊκούρα, η κα Αχτσιόγλου έθεσε τα εξής ερωτήματα: «Αναλαμβάνετε  την ευθύνη γι αυτή την αδιανόητη και εξαιρετικά δυσχερή κοινωνική κατάσταση; Προτίθεστε να κάνετε κάτι για να βάλετε φραγμό στην ασυδοσία των funds και των servicers; Θα εφαρμόσετε πολιτικές προστασίας της πρώτης κατοικίας; Προτίθεστε να δώσετε κάποια δυνατότητα πραγματικής ρύθμισης των χρεών των πολιτών; Δεσμεύεστε ότι δεν θα υπάρξει εγγραφή του συνόλου ή μέρους των εγγυήσεων του  ‘Ηρακλή’ στο δημόσιο χρέος;».

Κώστας Αρβανίτης: Κάτω τα χέρια από τα σπίτια των ανθρώπων!

Σε δήλωση προχώρησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ /The Left και μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL) Κώστας Αρβανίτης, με αφορμή τη βίαιη και ντροπιαστική έξωση της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού.

Στην δήλωσή του αναφέρει αναλυτικά:

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρνει στην Ελλάδα εικόνες από το μαζικό κύμα εξώσεων στην Ισπανία το 2015.

Αυτό που η χώρα πέτυχε να αποκρούσει μέσα στα άγρια μνημονιακά  χρόνια, έρχεται τώρα, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη-Πάτση που άνοιξε την κερκόπορτα των εξώσεων με την αλλαγή του πτωχευτικού κώδικα και την ουσιαστική παράδοση της περιουσίας των υπερχρεωμένων πολιτών σε αδηφάγα funds.

Η πραγματικότητα της «κοσμογονίας» που φέρνουν στη χώρα οι «άριστοι» είναι η δυστοπία του νεοφιλελευθερισμού, η αγριότητα της έξωσης για χρέη, και φυσικά οι παρακρατικής υφής παρακολουθήσεις.

Η επίθεση στο πορτοφόλι, η αρπαγή της περιουσίας πολιτών για χρέη και η βάναυση προσβολή του Κράτους Δικαίου είναι το αποτύπωμα των πολιτικών μιας κυβέρνησης που πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό!

Μια Ευρώπη χωρίς ουσιαστική προστασία της πρώτης κατοικίας, την ώρα που μικροϊδιοκτήτες ζουν με το βρόχο του χρέους είναι μια Ευρώπη σύγχρονων δουλοπάροικων.

Μια Ευρώπη σύγχρονης βαρβαρότητας, μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών της»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)