to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:47 | 22.12.2022

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά Σταϊκούρα για τις κενές θέσεις στην ΑΑΔΕ μετά την αποτυχία του γραπτού διαγωνισμού

Να καλυφθούν άμεσα με διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο οι κενές οργανικές θέσεις στην ΑΑΔΕ, μετά την αποτυχία του γραπτού διαγωνισμού 1Γ/2022, ζητούν σε παρέμβασή τους οι Ε. Αχτσιόγλου – Κ. Παπανάτσιου – Τρ. Αλεξιάδης


Με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Οικονομικών η τομεάρχης Οικονομικών Έφη Αχτσιόγλου και οι αν. τομεάρχες Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κατερίνα Παπανάτσιου και Τρύφων Αλεξιάδης, φέρνουν στη Βουλή τα πρωτοφανή γεγονότα που συνέβησαν με την παταγώδη αποτυχία του γραπτού διαγωνισμού 1Γ/2022 για την πλήρωση 822 θέσεων στην ΑΑΔΕ.

Ένα πλήθος καταγγελιών προς την ηγεσία του ΑΣΕΠ και της ΑΑΔΕ αναφέρονται στο μεγάλο ποσοστό των ερωτημάτων του διαγωνισμού που ήταν αυτούσιες αντιγραφές από εξετάσεις συγκεκριμένων Πανεπιστημίων, με τις ερωταπαντήσεις του διαγωνισμού να είναι αναρτημένες στο διαδίκτυο ή στο e-class αντίστοιχων σχολών, αλλά και σε ερωτήματα που περιλάμβαναν ορολογίες, που δεν υφίστανται σήμερα.

Η παταγώδης αποτυχία του διαγωνισμού (από τους σχεδόν 11.500 που διαγωνίστηκαν, μόνο 515 υποψήφιοι, κατάφεραν να πιάσουν τη βάση, δηλαδή ποσοστό επιτυχίας μόλις 4,47% και τελικά καλύπτονται μόλις 184 θέσεις (ποσοστό 24,57%) από τις 749 θέσεις Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, που είχαν προκηρυχθεί !) και οι καταγγελίες θέτουν πελώρια ερωτηματικά για την αξιοπιστία και το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ρωτούν τον Υπουργό Οικονομικών:

Θα αποκατασταθεί το κύρος της διαδικασίας και των διαγωνιζόμενων με το να καλυφθούν με διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο οι κενές οργανικές θέσεις στην ΑΑΔΕ, μετά από την πρωτοφανή αποτυχία του γραπτού διαγωνισμού, όπως προκύπτει από τις καταγγελίες για λάθη και παραλείψεις που έγιναν στον σχεδιασμό και στην υλοποίησή του;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)