to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:46 | 09.03.2023

Οικονομία

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Καμία δέσμευση της ΝΔ για την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας του προσωπικού της Olympus Bank

Καμία δέσμευση ως προς την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας για το προσωπικό της Τράπεζας Όλυμπος δεν ανέλαβε ο αρμόδιος Υπουργός απαντώντας στην με αρ. πρωτ. 2132/7-2-2023 Ερώτηση που του απηύθυναν η Νατάσα Γκαρά, και ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος


Καμία δέσμευση ως προς την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας για το προσωπικό της Τράπεζας Όλυμπος δεν ανέλαβε ο αρμόδιος Υπουργός απαντώντας στην με αρ. πρωτ. 2132/7-2-2023 Ερώτηση που του απηύθυναν η Βουλευτής Έβρου και Αν. Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νατάσα Γκαρά, και ο Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Στην απάντησή του ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κ. Χατζηδάκης  παραθέτει νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο μάλιστα δεν είναι σχετικό με τα υπό εκκαθάριση πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα, αλλά αφορά σε μεταβιβάσεις επιχειρήσεων, εγκαταστάσεων ή τμημάτων εγκαταστάσεων/επιχειρήσεων, χωρίς ταυτόχρονα να αναφέρεται πουθενά στους υπαλλήλους της Συνεταιριστικής Τράπεζας Όλυμπος, η άδεια της οποίας ανακλήθηκε εντελώς αιφνιδιαστικά, αφήνοντας μετέωρους - εργασιακά, οικονομικά, οικογενειακά -  τους/τις 43 εργαζόμενους/ες των καταστημάτων σε Έβρο και Δράμα.

Παρόλο που οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεκάθαρα είχαν ρωτήσει τον Υπουργό εάν προτίθεται να μεριμνήσει για την επαγγελματική αποκατάσταση και κατ’ επέκταση τη διασφάλιση του ομαλού οικογενειακού, οικονομικού και κοινωνικού βίου των εργαζομένων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Όλυμπος, εξασφαλίζοντας τη μεταφορά τους στην Εθνική Τράπεζα και επισήμαιναν παράλληλα τα υψηλά ποσοστά ανεργίας που εμφανίζουν οι δύο Νομοί, ουδεμία νύξη έγινε ως προς αυτά τα ζητήματα από τον Υπουργό.

Κλείνοντας, διαπιστώνουμε, από την άνευ ουσίας  απάντηση του κ. Χατζηδάκη, ότι ουσιαστικά δεν ασχολήθηκε, δεν κατανόησε το θέμα της ερώτησης, δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον για τους/τις εργαζομένους/ες,  δεν προσπάθησε να δώσει κάποια λύση και δεν δεσμεύτηκε εν τέλει για το ζητούμενο, δηλαδή την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ότι δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία με σταθερά βήματα και σχέδιο ευθύνεται για την υποβάθμιση και την ερημοποίηση της υπαίθρου και της περιφέρειας της χώρας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)