to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:31 | 08.04.2022

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποτύχει σε όλα - Ας σταματήσει τουλάχιστον να προκαλεί

Σκληρή απάντηση στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΝΔ η οποία αναφέρει ότι: «η παρουσία-απουσία του ΣΥΡΙΖΑ, έδειξε καθαρά σε όλους ποιοι είναι με το μέρος εκείνων που υπερασπίζονται τη χώρα τους και ποιοι είναι με τον εισβολέα και δεν βγάζουν μιλιά για τις δολοφονίες αμάχων, τις φρικαλεότητες, την καταστροφή. Και λένε τα ίδια που λέει στην ανάρτησή του ο καταδικασμένος Η. Κασιδιάρης. Η “πάνω πλατεία”, συναντιέται ξανά με την “κάτω πλατεία”. Μόνο που το 2022 δεν είναι 2012»


Ανακοίνωση που θυμίζει διχαστική εμφυλιοπολεμική δεξιά εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία. Το κυβερνητικό στρατόπεδο δεν αισθάνθηκε να ζητήσει συγνώμη για την προσβολή του ελληνικού λαού και της ιστορίας του μετά την παρουσία του νεοναζιστή ουκρανού στρατιώτη στη Βουλή, δε βρήκε μία λέξη να πει για τη σιωπή των όψιμων ευαίσθητων για τις εισβολές μπροστά στο συνεχιζόμενο έγκλημα κατοχής του βορείου τμήματος της Κύπρου αλλά μόνο κατέφυγε σε μια εκτός τόπου και χρόνου επίθεση που συνδέει τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ με τον Κασιδιάρη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Βυθισμένη σε αδιέξοδο η Νέα Δημοκρατία επιστρέφει στην παλιά της προπαγάνδα και καταφεύγει σε ανόητες προκλήσεις.

Μετά το χθεσινό ομολογημένο φιάσκο της στη Βουλή, όπου η κυβέρνηση σε πλήρη αποσύνθεση εξέθεσε διεθνώς τη χώρα με έναν νεοναζί να μιλάει στην Ελληνική Βουλή, θα ανέμενε κανείς σιωπή.

Αντί γι’ αυτό ανασύρει από τα σκουπίδια τη θεωρία των δύο άκρων νομίζοντας ότι ο ελληνικός λαός ξεχνάει ποιοι ήταν αυτοί που φορούσαν τις περικεφαλαίες μαζί με τον Κασιδιάρη εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών και ανήκουν στην ίδια πολιτική οικογένεια με το κόμμα του Πούτιν. Ποιοι είναι αυτοί που αναζητούν ακόμα και σήμερα τη «σοβαρή» Χρυσή Αυγή. Ως εδώ!

Ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύει κάθε μέρα πόσο επικίνδυνος είναι και στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Στην προσπάθεια του να ξεπλύνει τους νεοναζί του "Τάγματος Αζόφ" πετάει λάσπη για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ο ίδιος που πέταγε λάσπη για τη μεγάλη συναυλία ειρήνης.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει αποτύχει σε όλα. Ας σταματήσει τουλάχιστον να προκαλεί και να δημιουργεί για μια ακόμη φορά τεχνικούς διχασμούς για φτηνούς μικροπολιτικούς σκοπούς.

Στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε εκ νέου η Νέα Δημοκρατία γράφοντας:

«Καταλαβαίνουμε την ενόχληση του ΣΥΡΙΖΑ όταν του θυμίζουμε:

-Με ποιους ήταν αγκαλιά στις πλατείες.

-Ότι συγκυβέρνησε αρμονικά με τους ΑΝΕΛ και τον υποστηρικτή του Πούτιν Π. Καμμένο.

-Ότι οι υπουργοί του χειροκροτούσαν από την πρώτη σειρά την απόπειρα να στηθεί μηχανισμός ρωσικής προπαγάνδας στην Ελλάδα με επικεφαλής τον εκλεκτό τους Κ. Βαξεβάνη.

Σήμερα βρίσκεται ξανά αγκαλιά με τους υποστηρικτές του Πούτιν.

Θα του επαναλάβουμε λοιπόν ότι το 2022 δεν είναι 2012».

Άμεση ήταν εκ νέου η απάντηση στην παραληρηματικού τύπου ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο οποίος επισημαίνει:

«Επειδή στη Νέα Δημοκρατία παραληρούν και έχουν κουράσει προσπαθώντας να μαζέψουν το φιάσκο με το ξέπλυμα των νεοναζί του Αζόφ στη Βουλή, ας απαντήσουν τουλάχιστον σε μια απλή ερώτηση:

Ενεπλάκη στις συνεννοήσεις για την παρέμβαση Ζελένσκι στη Βουλή το Υπουργείο Εξωτερικών ή πάλι τα έκανε μαντάρα μόνος του με προσωπική διπλωματία ο κ. Μητσοτάκης;»

Το μόνο που θα μπορούσαμε να σχολιάσουμε δημοσιογραφικά είναι πως αν η ΝΔ ενδιαφέρεται για τους εναγκαλισμούς των πολιτικών της αντιπάλων, θα της θυμίσουμε με ποιους εναγκαλίζονταν οι δικοί της βουλευτές στις διαδηλώσεις για τη συμφωνία των Πρεσπών ή ποιο κόμμα υποστηρίζει ο δημοσιογράφος που συμβούλευε τον Ηλία Κασιδιάρη να βρουν (στη Χρυσή Αυγή) «ένα τρόπο να μη τους πιάνουν στο στόμα τους» ή τίνος βουλευτής επιθυμούσε συνεργασίες με μια σοβαρή Χρυσή Αυγή λίγους μήνες πριν η δικαιοσύνη αποφανθεί πως αποτελεί εγκληματική οργάνωση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)