to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:24 | 30.11.2022

Οικονομία

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η ακρίβεια σαρώνει τα καθηλωμένα εισοδήματα, όρος κοινωνικής επιβίωσης η πολιτική αλλαγή

«Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο. Όσο και να επιμένει στην επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης η κυβέρνηση, δεν μπορεί να αντιστρέψει τα βιώματα των πολιτών», τονίζουν σε κοινή τους δήλωση Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξης Χαρίτσης με αφορμή τα στοιχεία της Eurostat για τον πληθωρισμό κατά τον μήνα Νοέμβριο


Η κοινή δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου, τομεάρχη Οικονομικών και του Αλέξη Χαρίτση, τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία:

“Η ακρίβεια σαρώνει τα καθηλωμένα εισοδήματα”

Σε πολύ υψηλά επίπεδα παραμένει ο πληθωρισμός στη χώρα μας για έναν ακόμη μήνα, καθώς για τον Νοέμβριο ανέρχεται στο 9%, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat.

Στη χώρα μας, οι συνέπειες της κρίσης είναι ακόμα πιο δραματικές, καθώς η έκρηξη της ακρίβειας συνοδεύεται με καθήλωση των εισοδημάτων, 2 στους 3 πολίτες έχουν μειώσει ήδη την κατανάλωση ρεύματος και 1 στους 2 τις δαπάνες ακόμη και σε βασικά είδη διατροφής, όπως καταγράφεται σε έρευνα του ΙΕΛΚΑ.

Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο. Όσο και να επιμένει στην επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης η κυβέρνηση, δεν μπορεί να αντιστρέψει τα βιώματα των πολιτών. Απαιτείται αποφασιστική αλλαγή πολιτικής, αποφασιστική σύγκρουση με τον πυρήνα της ακρίβειας με επιβολή πλαφόν στα τιμολόγια ρεύματος, μείωση των έμμεσων φόρων στην ενέργεια και τα τρόφιμα, πραγματική φορολόγηση των υπερκερδών, πάταξη της αισχροκέρδειας στην αγορά. Και βέβαια ουσιαστική στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών.

Η πολιτική αλλαγή δεν είναι ζήτημα κομματικού ανταγωνισμού, είναι όρος κοινωνικής επιβίωσης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)