to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:15 | 15.11.2022

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Χαλκιδικής: Συμβάλλουμε στην διαμόρφωση μιας πρότασης βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ανοικτή διαβούλευση με τον κόσμο της πρωτογενούς παραγωγής της Χαλκιδικής, με την συμμετοχή των Τομεαρχών Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Σταύρο Αραχωβίτη κι Ολυμπία Τελιγιορίδου, παρουσία της βουλευτή Χαλκιδικής Κυριακής Μάλαμα, του συντονιστή Κώστα Γκοντίνου και μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής. Το κλιμάκιο επισκέφτηκε την Ορμύλια, την Ιερισσό και την Αρναία και συνομίλησε με παραγωγούς, με αγρότες, με μελισσοκόμους, με αλιείς, με φορείς της υδατοκαλλιέργειας και με κτηνοτρόφους.


Αντικείμενο των διευρυμένων αυτών συσκέψεων αποτέλεσε η καταγραφή των προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα, των αναγκών της παραγωγικής βάσης της Χαλκιδικής κι η αποκρυστάλλωση της εναλλακτικής πρότασης για το μέλλον της παραγωγικής οικονομίας της Χαλκιδικής.

Οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ παρουσίασαν μια σειρά από άμεσα μέτρα που θα συμβάλλουν στην μείωση του κόστους παραγωγής και στην ελάφρυνση των βαρών που επωμίζεται η παραγωγική διαδικασία από την εκτόξευση των τιμών, αλλά κι από τα τις παραλήψεις και τα διαρθρωτικά κενά της εφαρμοζόμενης αγροτικής πολιτικής στη Χαλκιδική. Το corpus των απόψεων που τέθηκαν θα αποτελέσει την βάση για την περαιτέρω ανάπτυξη του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για την Χαλκιδική. Κεντρικός πολιτικός στόχος είναι να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της αγροτικής οικονομίας του Νομού και να δοθούν ουσιαστικές απαντήσεις απέναντι στους κινδύνους της επισιτιστικής κρίσης, της αύξησης των τιμών και του οικονομικού μαρασμού που απειλεί την  ελληνική περιφέρεια με ερήμωση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)