to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:26 | 29.04.2022

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «H αισχροκέρδεια στη χονδρική ρεύματος ξεπερνά το 1,5 δισ.»

Θράσος να μιλά και για μαλλί και για κουρεμένους, «όταν έχουν κουρέψει με τους λογαριασμούς ρεύματος όποιον μιλάει ελληνικά», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφερόμενος στα σχόλια του κυβερνητικού εκπροσώπου για τη σημερινή επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη ΡΑΕ.


«Για να μην έχει απορίες ο κ. Οικονόμου η αισχροκέρδεια στη χονδρική ρεύματος ξεπερνά το 1,5 δισ», αναφέρεται στην απάντηση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, σχετικά με το ύψος της αισχροκέρδιας, αλλά και τις απαράδεκτες διατυπώσεις μετά την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας σήμερα (Παρασκευή) το πρωί.

«Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος», δήλωνε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπως. Σε απάντηση για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην αρχή για το θέμα της αισχροκέρδιας στην ενέργεια, ο Γιάννης Οικονόμου, σχολίασε: «O κ. Τσίπρας επισκέφθηκε σήμερα την ΡΑΕ και, υπό την πίεση των γεγονότων και των στοιχείων που του παρουσιάστηκαν, πήρε κατ’ ουσία πίσω τους ανυπόστατους υπολογισμούς που έκαναν στην Κουμουνδούρου, τους οποίους επαναλάμβαναν διαρκώς ο ίδιος και τα στελέχη του, για υπερκέρδη πάνω από 1,5 δισ. των εταιρειών ενέργειας.

Ο Γ. Οικονόμου έστασε στο σημείο να σχολιάσει ακόμα: «Επίσης, δεν μπόρεσε έστω να ψελλίσει κάτι για το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι μετά την κρατική παρέμβαση στήριξης η τιμή λιανικής του ρεύματος στην Ελλάδα είναι φθηνότερη από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, τις οποίες ο κ. Τσίπρας μέχρι πρότινος επικαλούνταν ως πρότυπο.

Με διαρκή ψέματα, ασυναρτησίες, προχειρότητα και ερασιτεχνισμό δεν λύθηκε ποτέ κανένα πρόβλημα. Οι πολίτες το ξέρουν καλά και από τις ψεύτικες υποσχέσεις του κ. Τσίπρα στην αντιπολίτευση και από την κυβερνητική θητεία του». Αυτό ήταν το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου προκειμένου να σχολιάσει τη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και έκλεισε λέγοντας πως σύντομα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει «νέες δραστικότερες παρεμβάσεις».

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Για να μην έχει απορίες ο κ. Οικονόμου η αισχροκέρδεια στην χονδρική ρεύματος ξεπερνά το 1,5 δισ. ευρώ»

Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, με το γραφείο τύπου να απαντά πως «το θράσος της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του κυβερνητικού του εκπροσώπου κ. Οικονόμου ξεπερνάει κάθε όριο».

Συνεχίζοντας ως εξής:

«Εδώ και οκτώ μήνες σφυράνε κλέφτικα για την αισχροκέρδεια των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας. Στη Βουλή κάτω από τη πίεση του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να τα αναγνωρίσει και να εξαγγείλει φορολόγησή τους 90%.

Εδώ και ενάμισι μήνα όμως, δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα, πέρα από το να κοροϊδεύουν τους πολίτες, πετώντας το μπαλάκι στη ΡΑΕ, η οποία ακόμη μελετάει την «άσκηση».

Και σήμερα, σα να μην έφταναν όλα αυτά, έχουν το θράσος να μιλάνε και για μαλλί και για κουρεμένους, όταν έχουν κουρέψει με τους λογαριασμούς ρεύματος όποιον μιλάει ελληνικά.

Για να μην έχει λοιπόν καμία απορία ο κ. Οικονόμου, η αισχροκέρδεια των παραγωγών ενέργειας στη χονδρική του ρεύματος, με πρωταγωνίστρια τη ΔΕΗ, είναι πλέον βέβαιο ότι είναι μεγαλύτερη του 1,5 δις που είχε εκτιμήσει ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή.

Ο κ. Μητσοτάκης που προφανώς δε θα τολμήσει να φορολογήσει το αγαπημένο του fund που πήρε το 17% της ΔΕΗ, ούτε τους αγαπημένους του ιδιώτες παραγωγούς, προσπαθεί μάταια επι ενάμισι μήνα να κουκουλώσει τα υπερκέρδη, κρυπτόμενος πίσω από την αδυναμία της ΡΑΕ, που την έχει αφήσει απογυμνωμένη από προσωπικό, να καταθέσει έγκαιρα τα ακριβή στοιχεία.

Όσο κι αν προσπαθήσει όμως, μάταιος κόπος, γιατί τα νούμερα είναι νούμερα και δε κρύβονται, όσες αλχημείες και όσους συμψηφισμούς και αν επιχειρήσουν».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)