to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:52 | 03.02.2022

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Εφικτή και απαραίτητη η μείωση φόρων στα καύσιμα - Ας το σκέφτονταν όταν έδιναν 5 δισ. σε απευθείας αναθέσεις

Αντιδρώντας στις αστείες δικαιολογίες Σκυλακάκη για την άρνηση μείωσης του φόρου στα καύσιμα («οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητο»...), που προσπάθησε κατόπιν να μαζέψει ο Χρ. Σταϊκούρας, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: επισημαίνει: Ας σκεφτόταν ο κ. Μητσοτάκης τον προϋπολογισμό όταν έδινε 5 δισ. σε απευθείας αναθέσεις, όχι για τη μείωση φόρων στα καύσιμα


(φωτ. σήμερα, 3/2/2022, από τις τιμές σε πρατήριο καυσίμων - η απλή αμόλυβδη έχει ξεπεράσει το 1,88€ ανά λίτρο

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου, απαντώντας σε ερώτηση αν προτίθεται η κυβέρνηση να μειώσει τον ΦΠΑ στα καύσιμα, καθώς οι αυξήσεις στις τιμές τους είναι αλματώδεις, στην ουσία απέρριψε κάθε τέτοια εκδοχή, απαντώντας ωπς «ό,τι περιθώριο δημιουργείται γίνεται κοινωνικό κεκτημένο χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την εξέλιξη του προϋπολογισμού».

Μετά και τη δήλωση Οικονόμου, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνει συγκεκριμένα σε  ανακοίνωσή του:

Αν ο κ. Μητσοτάκης αγωνιά για την εκτέλεση του προϋπολογισμού όπως είπε ο εκπρόσωπός του για να δικαιολογήσει την αδιανόητη δήλωση Σκυλακάκη και την άρνηση της κυβέρνησης να μειώσει τον ΕΦΚ στα καύσιμα, ας το σκεφτόταν όταν έκαναν πάρτι απευθείας αναθέσεων σε φίλους τους 5 δισ. σε 18 μήνες με πρόσχημα την πανδημία.

Η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα για όσο διαρκεί η κρίση είναι απολύτως εφικτή και απολύτως απαραίτητη για να μπορούν να επιβιώσουν οικονομικά οι πολίτες που έχουν φτάσει να πληρώνουν τη βενζίνη 2 ευρώ το λίτρο, ενώ μένουν χωρίς θέρμανση όλο το χειμώνα.

Ακόμα και αν διαρκέσει έναν χρόνο η μείωση, το δημοσιονομικό κόστος μπορεί να φτάσει το 1,5 δισ. ευρώ, όχι 5 δισ. για δωράκια σε  ανύπαρκτες εταιρείες «ημετέρων». Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)