to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:21 | 08.12.2022

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ–Π.Σ.: Απαιτούμε ασφάλεια στην εργασία για τους χειριστές μηχανημάτων

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση αναφορικά με τις άδειες χειριστών ανυψωτικών μηχανημάτων (ΚΛΑΡΚ), προχώρησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, με τη συνυπογραφή των βουλευτών Ηρακλείου Νίκου Ηγουμενίδη και Χάρη Μαμουλάκη, καταθέτοντας αναφορά προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων το κείμενο συμπαράστασης – υποστήριξης προς την Ομοσπονδία χειριστών μηχανημάτων έργου Ελλάδας (ΟΧΜΕΕ).


Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία ζητά την κατάργηση του άρθρου 74 του ν.4982/2022, διότι με την εξάλειψη που αυτό καθιερώνει, της άδειας χειριστή για τον χειρισμό μιας κατηγορίας, της αριθμητικά μεγαλύτερης, μηχανημάτων ΚΛΑΡΚ, επέρχεται μία εσφαλμένη, επικίνδυνη για την ασφάλεια της εργασίας και ετεροβαρής, υπέρ αποκλειστικά των εργοδοτών, αλλαγή του καθεστώτος χειρισμού των μηχανημάτων έργου.

«Ήδη με Ερώτησή μας στις 13/10 ζητήσαμε να αποσυρθεί πάραυτα το θανατηφόρο άρθρο και επιστήσαμε την προσοχή όλων, καθώς η εν λόγω ειδικότητα καταγράφει τη δυσάρεστη πρωτιά των εργατικών ατυχημάτων και επίσης καταγράφεται στις πρώτες θέσεις των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων.

Ζητάμε σήμερα εκ νέου να σχεδιαστεί το ασφαλές μέλλον της συγκεκριμένης εργασίας, κατόπιν συνεργασίας τεχνικά καταρτισμένων συνεργατών του Υπουργείου και επιστημονικών φορέων των άμεσα εμπλεκόμενων με το ζήτημα, κοινωνικών εταίρων και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα της ΟΧΜΕΕ για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους», υπογράμμισε ο κ. Βαρδάκης.

Δεδομένων των παραπάνω, οι βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό να εξετάσει έστω και τώρα το αίτημα της Ομοσπονδίας Χειριστών Μηχανημάτων Έργου Ελλάδας (ΟΧΜΕΕ) και να τους ενημερώσει για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί.

Tο κείμενο συμπαράστασης - υποστήριξης προς την Ομοσπονδία χειριστών μηχανημάτων έργου Ελλάδας (ΟΧΜΕΕ)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)