to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:29 | 10.02.2021

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Αντί για συγνώμη, ο Χρ. Ταραντίλης επαναλαμβάνει την αθλιότητα

«Αντί ο κ. Ταραντίλης να ζητήσει μια συγνώμη για τη χθεσινοβραδινή του αθλιότητα να αλλάξει τις λέξεις στα λεγόμενα του αρχηγού της αξιωματικής Αντιπολίτευσης προκειμένου να τα διαστρεβλώσει, έχει σήμερα το θράσος να επανέρχεται κι από πάνω», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σε ανακοίνωση - απάντηση σε σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου


«Κατανοούμε τον πανικό στον οποίο βρίσκεται ο κ. Ταραντίλης. Το κρεσέντο αλαζονείας του κ. Μητσοτάκη με το κορονογλέντι στην Ικαρία και η επιβεβαίωση της παταγώδους αποτυχίας της κυβέρνησης με το νέο σκληρό lockdown, δεν καλύπτονται εύκολα», τονίζει το γρ. Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και επισημαίνει:

«Ωστόσο του προτείνουμε να διατηρήσει κάποια προσχήματα σοβαρότητας.

Ούτε τα fakenews, ούτε τα ραβασάκια στη δημόσια τηλεόραση, ούτε η διαστρέβλωση θα σώσουν τον Αρχηγό του από την οργή και τη χλεύη της κοινής γνώμης.

Όσο για την ευθύνη του επιδημιολογικό ρίσκου για τις διαμαρτυρίες των φοιτητών, αυτή ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση που αρνήθηκε σήμερα να αναστείλει την ψήφιση του νομοσχεδίου για μετά το πέρας του lockdown».

Τι δήλωσε νωρίτερα ο Χρ. Ταραντίλης

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης επιχείρησε να απαντήσει σε όσα είπε σήμερα ο Αλ. Τσίπρας στη Βουλή, υποστηρίζοντας ότι «ο κ. Τσίπρας σήμερα στη Βουλή προσπάθησε να ανασκευάσει τη χθεσινή δήλωσή του, ότι δέχεται το ρίσκο να κολλήσουν κορωνοϊό κάποιοι άνθρωποι σε μια συγκέντρωση. Από τη δήλωσή του στη Βουλή προκύπτει σαφώς ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης την έννοια της πολιτικής ευθύνης. Κατά τον κ. Τσίπρα "δέχομαι την ευθύνη" δεν σημαίνει "αναλαμβάνω την ευθύνη". Αφήνουμε τα συμπεράσματα στους πολίτες»  - μένοντας στο ίδιο μήκος κύματος με τις χθεσινές αθλιότητες.

Ο Χρ. Ταραντίλης κάλεσε ακόμα τον Αλ. Τσίπρα, από τη στιγμή που δέχεται το ρίσκο, να απαντήσει ποια είναι η θέση του για την προγραμματιζόμενη αυριανή συγκέντρωση «και αν θα συμμετάσχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή και σε άλλες διαδηλώσεις, τη στιγμή που η κοινωνία δίνει σκληρή μάχη για την ανάσχεση της πανδημίας».

Για τις συγκεντρώσεις στις οποίες συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ o κ. Τσίπρας την Τρίτη δήλωσε: «Οι διαδηλώσεις είναι βασικό συστατικό μίας δημοκρατίας αν θέλουμε να λειτουργεί. Και να μην μπει σε καραντίνα. Εκτός αν αποφασίσουμε ότι η βουλή θα αναστείλει την λειτουργία της και ότι θα νομοθετεί μόνο σε ό,τι αφορά την πανδημία. Να μην υπάρχουν τότε συγκεντρώσεις. Αλλά δεν μπορεί στο όνομα μία έκτακτης κατάστασης να αναστείλουμε την λειτουργία της δημοκρατίας. Δεν μπορεί κανείς να πει ότι μόνο η κυβέρνηση μπορεί να έχει το δικαίωμα να νομοθετεί νομοσχέδια που εγείρουν αντιδράσεις. Γίνονται διαδηλώσεις γιατί αποφασίζει να μπουν 25.000 λιγότεροι στα ΑΕΙ την επόμενη χρονιά, αυτό θα περάσει χωρίς αντιδράσεις;».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)