to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:04 | 25.07.2022

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αναγκαίες οι μόνιμες προσλήψεις στους ΟΤΑ

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αποτελούμενη από την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, και τον Κώστα Ζαχαριάδη, τομεάρχη Εσωτερικών, με το προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ


Συνάντηση σήμερα (25.7) στη Βουλή είχε αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αποτελούμενη από την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και τον Κώστα Ζαχαριάδη, τομεάρχη Εσωτερικών  με το προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

            Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία εκφράσαμε την συμπαράσταση και τη συμφωνία μας με τα αιτήματα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για τις αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις, την κατοχύρωση των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων τους, την οικονομική ενίσχυση των Δήμων και την διασφάλιση θεσμικής διαδικασίας για μόνιμες θέσεις για τους συμβασιούχους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Σε αυτό το πλαίσιο δηλώσαμε ότι θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε αυτά τα θέματα στη Βουλή με συνολική επίκαιρη επερώτηση και υπενθυμίσαμε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εξασφάλισε 9000 μόνιμες θέσεις στην καθαριότητα μέσω ΑΣΕΠ και δρομολόγησε τη διαδικασία της προκήρυξης για θέσεις αορίστου χρόνου για τους εργαζόμενους στο  πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

            Εκφράσαμε την αντίθεσή μας στα σχέδια της κυβέρνησης για περιστολή του κοινωνικού και προνοιακού χαρακτήρα των υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης και που επιχειρείται έμμεσα από την κυβέρνηση μέσω της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ζήτημα της μη ενεργού εμπλοκής των ΟΤΑ στην αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης που αποτελεί μια πραγματική ευκαιρία για την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και την άμβλυνση των ανισοτήτων. Στην Ελλάδα η Τοπική Αυτοδιοίκηση απουσιάζει εκκωφαντικά από τον σχεδιασμό ενώ στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες πρωταγωνιστεί.

            Τέλος ειδική αναφορά έγινε με αφορμή την Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που διαπιστώνει μεγάλες καθυστερήσεις από τους παρόχους ενέργειας στην απόδοση του τέλους ακίνητης περιουσίας προς τους ΟΤΑ καθώς και στην ενεργειακή ακρίβεια που εκτροχιάσει τους προϋπολογισμούς των ΟΤΑ και θα οδηγήσει σε περιστολή κρίσιμων υπηρεσιών τους αν η κυβέρνηση δεν καλύψει το μη προϋπολογισθέν κόστος.​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)