to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:47 | 19.04.2021

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Άμεση ανάγκη εμβολιασμού των εργαζομένων στην καθαριότητα των ΟTA»

To μείζον ζήτημα του εμβολιασμού των εργαζομένων στην καθαριότητα φέρνουν στη Βουλή με ερώτηση τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναγκάζοντας τους αρμόδιους υπουργούς να δώσουν μια εξήγηση σε έναν βαριά εργαζόμενο κλάδο που εκτίθεται καθημερινά σε πολλαπλούς κινδύνους


Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υγείας και Εσωτερικών κατέθεσαν 41 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδακη και θέμα: «Άμεση ανάγκη εμβολιασμού των εργαζομένων στην καθαριότητα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισημαίνουν:

-Καταθέτοντας Αναφορά την επιστολή της ΠΟΕ - ΟΤΑ στις  24/3/21, ζητούσαμε από τα αρμόδια Υπουργεία να διενεργηθούν οι εμβολιασμοί του προσωπικού των ΟΤΑ Α’ Βαθμού, ενώ ήδη από τις 3/3/21 κατατέθηκε Ερώτηση από  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, με θέμα την ένταξη των εργαζομένων στους δήμους στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό.

-Η επίσημη απάντηση που λάβαμε από τον κ. Βορίδη ήταν ότι απέστειλε στο Υπουργείο Υγείας τα στοιχεία των εργαζομένων στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” και ότι από εκεί και πέρα αρμόδια να απαντήσουν για το Εθνικό Πρόγραμμα εμβολιασμού, είναι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και το Υπουργείο Υγείας.

-Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας παραμένουν ανεμβολίαστοι και εκτεθειμένοι καθημερινά σε άμεσο κίνδυνο.

-Ο προγραμματισμός του εμβολιασμού των συγκεκριμένων εργαζομένων είναι απαραίτητος για την προστασία τους, ώστε να μπορούν και οι ίδιοι να μεριμνούν για τη δική μας προστασία.

Ερωτώνται οι Αρμόδιοι Υπουργοί:

1. Προτίθεστε να προχωρήσετε στον άμεσο προγραμματισμό του εμβολιασμού των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης;

2. Αν ναι, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα του εμβολιασμού των εν λόγω εργαζομένων;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)