to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:42 | 21.04.2021

Κοινωνία

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αγίων Αναργύρων: Καμία σκέψη να παραχωρηθεί το 301 ΕΒ σε ιδιώτες

Κυβέρνηση και υπουργείο Εθνικής Άμυνας ίσως βρίσκονται ήδη σε διαβούλευση για να παραχωρήσουν τμήμα του 301 Στρατιωτικού Εργοστασίου Βάσης, που βρίσκεται στους Αγίους Αναργύρους, σε ιδιώτες και συγκεκριμένα σε μία κατασκευαστική εταιρεία.


Το τελευταίο διάστημα εμφανίστηκαν στον ηλεκτρονικό τύπο δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας βρίσκονται σε διαβούλευση για να παραχωρήσουν τμήμα του 301 Στρατιωτικού Εργοστασίου Βάσης, που βρίσκεται στους Αγίους Αναργύρους, σε ιδιώτες και συγκεκριμένα σε μία κατασκευαστική εταιρεία.

Σχετικά, ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, αναφέρει:

«Όπως ήταν αναμενόμενο τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής μας, καθώς αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων αλλά και όλων των Διοικήσεων του Δήμου διαχρονικά, η απόδοση της συγκεκριμένης έκτασης στην τοπική κοινωνία. Είναι γνωστό σε όλους μας ότι έχουν δοθεί μεγάλοι αγώνες στο παρελθόν,  ώστε να αποδοθεί  η συγκεκριμένη έκταση – ή έστω  τμήμα αυτής - στους κατοίκους των Αγίων Αναργύρων, και να αξιοποιηθεί με σκοπό  τη δημιουργία χώρων πρασίνου και χώρων αναψυχής.

Υπενθυμίζεται πως στον Δήμο μας υπάρχει τεράστια έλλειψη σε ελεύθερους χώρους και χώρους πρασίνου. Ακόμα, αξίζει να σημειωθεί πως το 301 ΕΒ βρίσκεται κυριολεκτικά «στην καρδιά» της πόλης μας. Συνεπώς, θεωρούμε ότι οποιαδήποτε συζήτηση για παραχώρηση του 301 ΕΒ σε ιδιώτες – πόσο μάλλον σε μία κατασκευαστική εταιρεία – στην πραγματικότητα αντιστρατεύεται τα ίδια τα συμφέροντα της πόλης και των κατοίκων του Δήμου μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού συνεδρίασε την 14η Απριλίου 2021 και αποφάσισε ομόφωνα:

α) την πλήρη αντίθεσή του σε οποιαδήποτε σκέψη για τυχόν παραχώρηση ή πώληση της συγκεκριμένης έκτασης σε ιδιώτες
β) ότι θα εργαστεί για τη υλοποίηση της πάγιας, διαχρονικής θέσης του Δήμου μας για τη διεκδίκηση και απόδοσή αυτής της έκτασης στους κατοίκους των Αγίων Αναργύρων.

Ως «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αγίων Αναργύρων» καλούμε τους κατοίκους της περιοχής μας να είναι σε πλήρη εγρήγορση για την προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου μας και της τοπικής μας κοινωνίας. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε όλοι μαζί την πόλη που μας αξίζει.
Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε σκέψη για πώληση ή παραχώρηση του 301 ΕΒ  - ή τμήματος αυτού - σε ιδιώτες. Μια τέτοια μεθόδευση από όποια κέντρα και να εκπορεύεται  δεν πρόκειται να περάσει και θα μας βρει σύσσωμους απέναντι».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)